Головне

Мітровіч: Український баскетбол? Одна надія - Євробаскет-2015

08.02.2012 18:58 461 0

Український баскетбол перебуває у стагнації, котру може перервати лише така подія, як першість Європи, що проведе наша країна у 2015-му році.

Про це тижневику "2000" заявив тренер "Будівельника" Звєздан Мітровіч.

"За останні три роки баскетбол взагалі впав, згас інтерес до гри у вболівальників. Напевно, десь у цьому провина кризт. Зараз одна надія на Євробаскет, який піде в Україну в 2015 р", - вважає він.

"е, звичайно, свою негативну роль зіграли конфлікти всередині баскетбольного співтовариства і поділ на різні ліги. Одне добре - з'явилися нові команди. І найголовніше - це спонсори, без них баскетбол остаточно помре", - переконаний фахівець.

За його словами, спонсорів цікавить хороша гра і повні трибуни, щоб про команду говорили, бо це як хороший маркетинг і для власників клубів, і для країни, тому потрібно вийти з цього замкнутого кола.

"Мені розповідали, що коли "Будівельник" був чемпіоном СРСР, Палац спорту ломився від уболівальників. Вони знали по іменах всіх баскетболістів. На жаль, зараз баскетбол не в моді, хоча це один із самих цікавих і видовищних видів спорту", - визнає Мітровіч.

"Хочеться вірити, що ця ситуація тимчасова, і коли життя в Україні налагодиться, інтерес до спорту, до баскетболу повернеться. Але й нам, всім причетним до гри людям, потрібно для цього докласти максимум старань". - резюмував він.

Коментарі ()