Головне

Черговий виток скандалу: Суперліга написала листа "Черкаським Мавпам"

02.02.2012 14:39 310 0

У випадку, якщо заборгованість "Черкаських Мавп" перед Суперлігою не буде погашено, клубу загрожують серйозні санкції.

Про це йдеться у наступному листі, котрий оприлюднив офіційний сайт Суперліги.

"Почесному президенту БК "Черкаські Мавпи" Сергію Одаричу

Шановний Сергію Олеговичу!

АБКУ "Суперліга" розуміє рівень популярності БК "Черкаські Мавпи" в місті Черкаси й загалом важливість баскетболу для Черкаської області. Однак Суперліга – не єдиний турнір, у якому можна виступати в Україні. І якщо рішення Засновників Суперліги щодо подальшої участі БК "Черкаські Мавпи" в розіграші чемпіонату Суперліги сезону 2011-2012 рр. буде негативним, це не завадить Вам продовжувати розвивати баскетбол на всіх вікових рівнях, виступаючи в інших турнірах. Наприклад, у Вищій лізі Чемпіонату України.
 
Нагадаємо, що обов’язковою умовою прийняття БК "Черкаські Мавпи" до Суперліги був грошовий внесок у тому розмірі, який був погоджений особисто з Вами на засіданні Засновників АБКУ. Більше того, Ви особисто дали гарантії щодо виконання баскетбольним клубом "Черкаські Мавпи" фінансових зобов’язань перед Суперлігою.
 
Керівництво Асоціації неодноразово зверталося до черкаського клубу, нагадуючи про заборгованість.
 
Пізніше, в листі № 213 від 05.10.2011 р., Суперліга отримала від Вас письмове підтвердження гарантій щодо виконання фінансових зобов’язань, зокрема, сплати залишкової частки першої частини вступного внеску до 31 грудня 2011 р.
 
Ще раз нагадаю, що розмір фінансового внеску для БК "Черкаські Мавпи" був саме таким, адже Суперліга та всі її Засновники (Учасники) на той час уже подолали довгий шлях від створення АБКУ, витратили чималі фінансові й інтелектуальні ресурси для розвитку Асоціації. Тому апелювати до внесків, які роблять інші учасники Суперліги, є нелогічним.
 
З огляду на все це, Ваші звинувачення на адресу Суперліги щодо розміру внеску, які Ви виклали у своєму останньому листі до Суперліги й оприлюднили в пресі, виглядають непослідовно по відношенню до АБКУ. А недотримання Вами даного Суперлізі слова ставить під удар уболівальників БК "Черкаські Мавпи".
 
І наостанок, нагадаю Вам, що рішення з приводу участі БК "Черкаські Мавпи" в Суперлізі, або позбавлення статусу асоційованого члена, згідно з існуючим договором, прийматиметься Засновниками АБКУ "Суперліга" під час загальних зборів. Наразі достеменно відомо лише те, що БК "Черкаські Мавпи" не виконали своїх фінансових зобов’язань перед Суперлігою.  
 
З повагою,
 
Генеральний директор Альгімантас Павілоніс".
 
Нагадаємо, що 25 січня 2012 року БК "Черкаські Мавпи" звернулися до засновників та генерального директора Суперліги з відкритим листом, де поскаржилися на занадто великий розмір внеску за участь в сезоні.

Коментарі ()