Головне

Волков: "У ФІБА на очах були сльози після нашої презентації"

19.12.2011 18:44 317 0

Здобуття Україною права проведення Євробаскету-2015 — це результат чіткої взаємодії української влади та Федерації баскетболу України, а також не байдужості до цього питання громадськості та журналістів.

Про це на прес-конференції сказав президент ФБУ Олександр Волков.

"Чотири країни, що були нашими конкурентами виявилися просто неготові до боротьби, яку ми їм нав'язали. Вони думали, що за рахунок граних залів, інфраструктури у них все пройде "на автоматі".

Ми не звертали на це уваги і послідовно крок за кроком робили свою роботу. Коли наші конкуренти це побачили, то зрозуміли, що їм краще було піти. У ФІБА на очах були сльози після нашої презентації", - сказав він.

Для проведення турніру Україна представила шість міст — Одесу, Дніпропетровськ, Донецьк, Харків, Київ та Львів.

"Це був лише попередній план у рамках промо-акції. Зараз багато чого буде коригуватися, зокрема мені вже дзвонять з багатьох міст (Запоріжжя, Івано-Франківська) і питають, чи можуть вони прийняти участь у Євробаскеті. Нічого виключати не можна. Багато чого залежатиме від керівників міст, від їхніх дій", - зазначив президент ФБУ,

"Чотири із сказаних вище міст приймуть Євро-2012. Це Донецьк, Харків, Київ та Львів. Це було обов'язковою вимогою ФІБА, адже там все працює, міліція знає що робити і так далі. У решти, зокрема, Одеси та Дніпропетровська є шанс довести УЄФА, що там помилилася, виключивши їх зі списку міст-господарів Євро-2012".

На думку Волкова, завдання перед Україною стоїть не дуже і велике.

"По суті нам треба лише побудувати арени. В рамках чотирьох років це цілком реально", - впевнений Волков.

За словами президента ФБУ, детальніший план підготовки турніру буде складено наприкінці січня 2012 року, пише gazeta.ua.

Коментарі ()