Головне

Волков: Які до нас можуть бути претензії?

15.12.2011 16:29 291 0

Відкликання заявки конкурентів України у боротьбі за проведення Євробаскету-2015 ще не означає автоматичної перемоги нашої заявки, але суперники повели себе дуже дивно.

Про це газеті "Сегодня" заявив президент Федерації баскетболу України Олександр Волков.

"У нас ще буде весь процес презентації, голосування в неділю, 18 грудня. ПРда ФІБА-Європа може ще проголосувати проти нашої заявки", - почав він.

"На що ображені конкуренти? Вони хотіли заплатити всі свої внески в останній рік, перед самим чемпіонатом Європи. А ми підписали договори на рівномірні проплати - кожен рік, як і вимагала ФІБА", - каже Волков.

За його словами, суперники тиснули на ФІБА, мовляв, зараз вони не платять, а всі внески заплатять перед турніром, на що ФІБА не пішла, природно.

"Про які внески йде мова? Внески за право проведення. Спонсорський пакет і гроші, які країна-організатор платить за право проведення чемпіонату Європи. Це 8 мільйонів євро. Ми були готові рівномірно, підписали договори зі спонсорами, і вони їдуть з нами на презентацію", - повідомив Волков.

"Все логічно, чому ФІБА повинна чекати три роки, це ж їхні кошти, які йдуть на розвиток європейського баскетболу, на все інше. І потім ризикувати, щось там трапиться якась криза, щось ще, або раптом передумають, коли вже пізно щось змінювати. І в чому образа, я не розумію - ну не можете, то чого ви спочатку лізли?". - дивується голова ФБУ.

"Які до нас можуть бути претензії, якщо нам говорять, то ми робимо. Сказали прийняти делегацію, показати що у нас є, що ми можемо - ми прийняли. Сказали, ось такі правила, треба підписати договори зі спонсорами, дати банківську гарантію - всі зробили. Не знаю, які у них до нас можуть бути претензії", - резюмував він.

Коментарі ()