Головне

Американським фахівцям подобається Лєнь, але з застереженнями

11.10.2011 18:28 446 0

Українець Олексій Лєнь справив цілком позитивне враження на американських баскетбольних фахівців з часу оголошення університетом Меріленда про залучення його в свої ряди, хоча є певні "але"

Один з тренерів, що побажав залишитися анонімним, назвав Льоня потенційним лотерейним піком драфта і кращим студентом-новачком Америки, інший захоплюється його видатним атлетизмом.

Але один із співробітників Східної конференції NCAA, знайомий з грою Льоня не з чуток, дає українцеві більш стриману оцінку. Він вважає Олексія ярковираженним п'ятим номером з вражаючими атлетизмом і стрибучістю. Але на запитання про його перспективу стати лотерейним піком драфта відповідає прямо: "Ні, звичайно!". Експерт дає Леню таку характеристику:

"Він атлет, відмінний атлет. Типу Тайсона Чендлера в молодості, таке ж підтягнуте і атлетичное тіло. У нього в арсеналі є ефектні прийоми: данки з розворотом, дриблінг за спиною. Таких атлетичних здібностей я не бачив у жодного європейця, яким зазвичай не вистачає потужності. Не знаю наскільки він хороший баскетболіст зараз, але в даний момент він - "стрибунець". При цьому в майбутньому Лєнь може стати відмінним гравцем", - вважає американець.

Прогнозується, що українець отримає багато ігрового часу в надії, стане стрижневим гравцем команди через рік-два, коли молода захисна лінія Меріленда набереться досвіду, і робота тренера Марка Тарджона дасть плоди.

Сам Тарджон повідомив, що NCAA в самий найближчий час повинна вирішити питання з приводу дозволу Лєню грати за Меріленд. Тренер дуже сподівається, що це станеться до 15 жовтня, коли команда почне тренуватися, пише basket.com.ua.

Коментарі ()