Головне

Відбулася презентація сезону Суперліги 2011/2012

22.09.2011 18:43 167 0

Асоціація баскетбольних клубів України "Суперліга" провела презентацію сезону 2011/2012.

Про це повідомляє офіційний сайт Суперліги.

Генеральний директор "Суперліги" Альгімантас Павілоніс розповів про те, в якому форматі в сезоні 2011/2012 будуть розіграні Чемпіонат і Кубок Суперліги.
 
Чемпіонат Суперліги стартує 1 жовтня 2011 року і завершиться 31 травня 2012 року. Він відбудеться у три кола, після яких вісімка найкращих команд турнірної таблиці продовжить боротьбу за медалі у стадії плей-офф.
 
Цього сезону в Чемпіонаті Суперліги братимуть участь 14 клубів:
 
БК "Азовмаш" (Маріуполь)
БК "Будівельник" (Київ)
БК "Говерла" (Івано-Франківськ)
БК "Дніпро" (Дніпропетровськ)
БК "Дніпро-Азот" (Дніпродзержинськ)
БК "Донецьк" (Донецьк)
БК "Київ" (Київ)
БК "Кривбасбаскет" (Кривий Ріг)
БК "Одеса" (Одеса)
БК "Політехніка-Галичина" (Львів)
БК "Ферро-ЗНТУ" (Запоріжжя)
БК "Хімік" (Южне)
БК "Черкаські Мавпи" (Черкаси)
МБК "Миколаїв" (Миколаїв)
 
Кубок Суперліги буде розіграний у такому ж форматі, як і минулого сезону. До нього потраплять вісім найкращих команд за підсумками двох кіл чемпіонату. Спочатку вони відіграють чвертьфінальні матчі, а згодом у Фіналі Чотирьох визначать володаря Кубка. Фінал Чотирьох Кубка Суперліги відбудеться наприкінці березня 2012 року.
 
Чемпіонат і Кубок Суперліги в сезоні 2011/2012 відбуватимуться за схемою 4+1 (обов'язкове перебування на майданчику 1 українського гравця) і з обмеженням кількості іноземних гравців (не більше 5 в заявці на гру).
 
Матч Зірок Суперліги - традиційне свято баскетболу, яке вболівальники побачать і в сезоні 2011/2012. Ця подія складається з видовищних конкурсів слем-данків, триочкових кидків і захисників, зіркової гри Україна - Легіон, а також численних конкурсів із призами для вболівальників. Матч Зірок Суперліги відбудеться наприкінці лютого 2012 року.
 
Важливий акцент Суперліга робить на покращенні якості відео онлайн-трансляцій в Інтернеті. Враховуючи значний глядацький інтерес до перегляду матчів в Інтернеті, в сезоні 2011/2012 Суперліга здійснюватиме багатокамерні онлайн-трансляції з використанням основних статистичних показників і в супроводі коментатора.
 
Перед презентацією сезону відбулися загальні збори засновників Асоціації баскетбольних клубів України «Суперліга», під час яких було розглянуто низку робочих моментів, пов'язаних із сезоном 2011/2012, зокрема - питання регламенту, бюджету, календаря та суддівства.

Коментарі ()