Головне

Євробаскет. Українці програли Словенії. Але знову не були хлопчиками для биття

01.09.2011 22:49 280 0
Євробаскет. Українці програли Словенії. Але знову не були хлопчиками для биття

На матч проти Словенії Майк Фрателло не став змінювати стартову п'ятірку. Як і у поєдинку з Росією, на гру з балканцями з перших хвилин вийшли Пустозвонов, Бьортт, Забірченко, Печеров і Кравцов. Тут хіба що було питання по Ліщуку, який накидав росіянам найбільше очок. Проте головний тренер українців вирішив зробити ставку саме на вищезгадану п'ятірку.

Першу чверть проти словенців, які є фаворитами нашої групи, "синьо-жовті" провели досить дисципліновано. Тому підтвердження два командні фоли українців, які у звітній грі вийшли у незвичній білій формі, за стартові вісім хвилин. Суперники вже на той момент мали всі п'ять у відповідній графі. Тим самим Фрателло вдалося виправити ситуацію з ранніми порушеннями, якою він був незадоволений після поєдинку-відкриття.

Особливо відзначився у ці десять хвилин Забірченко, який набрав шість очок (у зустрічі з росіянами він за весь матч накидав лише п'ять). Та наблизитися до суперників до першої перерви українцям не вдалося - мінус шість.

Що не вдалося виправити, так це відсоток влучання. На допомогли і ті влучні кидки Забірченка. У другій чверті підопічні Фрателло не могли відкрити цифри цілих три хвилини. Пощастило, що й у словенців відірватися вперед ніяк не виходило. Однак згодом поступово рахунок збільшувався. Причиною тому ставали відверто авантюрні намагання "синьо-жовтих" зіграти за рахунок власної техніки, замість того, щоб розігрувати комбінації.

До того ж уже на шостій хвилині українці перебрали фолів - тобто майже кожну атаку Словенія могла завершати кидком. Окрім того, "зелено-білі" дуже щільно діяли у захисті, що взагалі виглядало катастрофічно для нас. Зумів дещо пробудити українських баскетболістів слем-данк Фесенка. Потім ще був влучний 3-очковий Пустозвонова, але і словенці були точними. У підсумку на велику перерву команди пішли з рахунком 20:41.

Відпочинок пішов на користь підопічним Фрателло. За дві з половиною хвилини вони здобули п'ять очок, але, на жаль, пропустили контрвипади Лорбека. У другій половині також зуміли українці виправити відсоток підбирань, який після перших двадцяти хвилин був провальним - 9 проти 26!.. Розігрався нарешті у третій чверті Бьортт, плюс відкрив лік очкам Ліщук. Це дозволило Україні виграти десятихвилинку та скоротити відрив перед останнім відрізком.

Уже на 32-ій хвилині Україна залишилася без Забірченка, який "використав" усі свої фоли. Та ще й Ліщук опинився "на межі" кількома секундами пізніше. Лукашов своїм першим точним видком скоротив рахунок до мінус 13, і почала десь поблизу серця жевріти надія, що все-таки зможуть наші баскетболісти підібратися впритул до балканців. Так і сталося.

І знову завів команду Фесенко. Спочатку Кирило чудовий блок поставив, а потім заробив два з фолом. І за п'ять хвилин до завершення поєдинку "синьо-жовті" програвали тільки дев'ять пунктів. Фесенко і на цьому не зупинився, зробивши ще один данк! Надзвичайно, та за шість хвилин українці пропустили тільки одне очко!

Окрім того, Словенія вже на той момент мала п'ять фолів. І один за одним "вилетіли" з гри Драгіч і Смодіш. Можливо, переломним моментом стали промахи Фесенка зі штрафної лінії. А міг він скоротити відстань до мінімуму... Завершували команди зустріч у класичному варіанті - кидками зі штрафних ліній. А тут нерви виявилися міцнішими у Словенії. Ну і нереальні три з фолом в останній атаці Бьортт не здобув.

Проте знову можна подякувати українцям за хорошу гру, особливо у четвертій чверті. Фрателло зміг створити колектив, який майже на рівних протистоїть лідерам баскетбольного світу. Єдиним мінусом може стати той факт, що збірна витратила забагато сил у двох іграх і надалі буде важко зачепитися за очки у наступних двобоях.

Чемпіонат Європи з баскетболу

Клайпеда, Литва

Попередній етап

Група "D"

2 тур

Україна - Словенія 64:68 (12:18, 8:21, 18:16, 26:11)

Україна: Бьортт (14 + 3 передачі), Фесенко (11), Ліщук (9 + 5 підбирань), Кольченко (8 + 3 підбирання), Забірченко (6), Лукашов (5), Пустозвонов (5), Липовий (3), Печеров (2 + 3 підбирання), Кравцов (1)

Словенія: Бегіч (14 + 7 підбирань), Лорбек (12), Смодіш (9), З. Драгіч (7), Удріх (6), Г. Драгіч (5), Слокар (5), Лаковіч (4 + 6 передач), Озбольт (4), Муріч (2 + 7 підбирань)

    І В П М %
+1 1 Росія 2 2 0 138-122 1.000
+1 2 Словенія 2 2 0 135-123 1.000
-2 3 Грузія 2 1 1 139-124 .500
  4 Болгарія 2 1 1 127-132 .500
  5 Україна 2 0 2 128-141 .000
  6 Бельгія 2 0 2 124-149 .000
Коментарі ()