Головне

Буртт: Грати за Україну - це честь для мене

04.08.2011 22:49 287 0

Гра у національній збірній - унікальний досвід, котрий повністю відрізняється від виступів у клубі, ще більш унікальним робить таку гру випадок, коли граєш за команду не рідної для тебе країни.

Про це захисник національної збірної України та "Дніпра" Стівен Буртт розповів клубній прес-службі, говорячи про AeroSvit Cup-2011, а також поділився враженнями від роботи з Майком Фрателло.
 
"Гадаю, на AeroSvit Cup ми зіграли добре. Це була хороша нагода продемонструвати наш сьогоднішній рівень і те, як ми працюємо, готуючись до Євробаскету", - почав він.
 
"Я зіграв нормально. Я все ще звикаю до ролі захисника в команді. Пристосовуюся до команди, до того, як слід поводитися з партнерами, де вони хочуть отримають м'яч у грі тощо. Тому було цікаво більше дізнатися про своїх товаришів по команді, краще пізнати команду", - зізнався він.
 
За словами екс-американця, у команді найпростіше було спілкуватися із Сергієм Гладирем, котрий грає в Іспанії і, напевно, найкраще володіє англійською.

"Я думаю, що сильна сторона команди - кидки, двоочкові, триочкові влучання. У нас є чудові "шутери", ми добре передаємо м'яч. Ми не егоїстичні, тому це дає нам можливість зробити багато кидків, хороших передач", - оцінив команду Буррт.
 
"Це величезний досвід для мене - представляти країну, не просто команду або місто. Я представляю цілу націю. Тому це кардинально відрізняється від виступів за клуб. Також я маю нагоду грати разом із найкращими гравцями країни, які були моїми суперниками під час сезону. Тепер ми - одна команда, і я граю разом із ними. Тому це зовсім інший досвід. Але це цікаво. І для мене це честь, особливо враховуючи те, що я не народився тут", - підкреслив баскетболіст.
 
"Гра під керівництвом Майка Фрателло - колосальний досвід, безцінний для мене. Він дуже розумна, вихована людина, був тренером у НБА. Це час, коли ти отримуєш новий досвід кожного дня, кожної секунди. Ти не можеш зробити більше, ніж просто вчитися щодня, покращувати свої навички, якими раніше не володів. Тому буду продовжувати навчатися разом із тренером Фрателло", - резюмував він.

Коментарі ()