Головне

Брюховецький побоюється на Євро (U-20) литовців і поголить голову, якщо Україна вийде у півфінал

12.07.2011 17:23 195 0

У вівторок, 12 липня, молодіжна збірна України (гравці віком до 20 років) вирушила до Більбао (Іспанія), де у четвер стартує чемпіонат Європи у цій віковій групі.

Про це повідомляє офіційний сайт Федерації баскетболу України.

Нагадаємо, суперниками України у першому груповому раунді чемпіонату будуть збірні Німеччини, Литви та Італії.

На останньому тренуванні напередодні вильоту до Іспанії головний тренер команди Володимир Брюховецький запропонував своїм підопічним розбір типових тактичних схем нашого першого суперника - збірної Німеччини. Тренування тривало більше двох годин, втім і після його закінчення серед гравців команди було помітно присутність бойового духу та позитивного настрою. Що свідчить про хорошу функціональну та психологічну готовність.

Лідери команди Олександр Липовий, Андрій Лебединцев, Олександр Мішула, Максим Сандул працювали на повну потужність. Через незначне пошкодження наприкінці тренування відпочивав В'ячеслав Бобров. Втім, за словами лікарів команди, інцидент не вплине на його готовність до матчів молодіжного Євробаскету.

З трьох перших суперників Володимир Брюховецький найнебезпечнішим вважає Литву. 10 липня у Ризі литовська збірна віком до 19 років здобула блискучу перемогу у фіналі чемпіонату світу U-19. Частина цієї переможної команди переїжджає до Литви, де гратиме на Євро. Тому литовців вважають одними із фаворитів турніру.

Втім, за словами Брюховецького, слабких суперників на "Європі" не буває, але, з іншого боку, Україна також не буде подарунком для жодного із фаворитів.

Напередодні останнього тренувального дня усі баскетболісти «молодіжки» зробили "бойову стрижку" - хто повністю, а хто частково поголили голови, засвідчивши цим командний дух.

Головний тренер команди оцінив прояв солідарності і пообіцяв зробити аналогічну зачіску в разі, якщо команда дійде до стадії півфіналу чемпіонату Європи.

Розклад ігор збірної України на чемпіонаті Європи U-20 (Більбао, Іспанія):
 
14 липня, 19:00  - Україна - Німеччина
 
15 липня, 15:00 - Литва - Україна
 
16 липня, 15:00 - Україна - Італія

Коментарі ()