Головне

Олександр Липовий підписав довгостроковий контракт із БК "Донецьк"

12.07.2011 12:00 330 0

У понеділок після непростих переговорів БК "Донецьк" поповнив свої лави п'ятим українським баскетболістом у поточному літньому міжсезонні.
Контракт із клубом підписав перспективний захисник Олександр Липовий (народився 9 жовтня 1991, зріст 200 см, вага 80 кг), повідомляє прес-служба БК "Донецьк".
 
Права на гравця до останньої миті належали БК "Київ", і керівництво столичного клубу, спільно із тренерським штабом, не приховувало свого бажання залишити потенційного лідера у складі "вовків". Однак клуби знайшли точки дотику та компроміс.

БК "Донецьк" викупив трансфер баскетболіста, який підписав із донецьким клубом не просто контракт, а довгострокову угоду на 5 років. Нагадаємо, що минулий сезон Липовий розпочав у БК "Київ", де демонстрував стабільну результативну гру (40 матчів, 13.5 очка + 3.8 підбирання + 2.7 передачі + 1.2 перехоплення = 10.8 РЕ), а другу половину ігрового роки провів у БК "Донецьк" на правах оренди, де також не загубився (19 матчів, 2.7 очка + 1.5 підбирання + 0.8 передачі = 3.5 РЕ).
 
На даний момент Олександр Липовий знаходиться в розташуванні молодіжної збірної Україні та готується до чемпіонату Європи (U-20), який відбудеться протягом 14-24 липня в Іспанії.

Крім цього, новачок "тигрів" є кандидатом до студентської збірної, яка в серпні зіграє на Всесвітній Універсіаді в Китаї, а також має шанс на поїздку до Литви на чоловічий Євробаскет у складі національної збірної.

Коментарі ()