Головне

Фрателло: "Дуже мало знаю про український баскетбол"

03.03.2011 19:13 379 0
Фрателло: "Дуже мало знаю про український баскетбол"

У четвер, 3 березня, у Києві відбулася прес-конференція ФБУ, на якій було представлено нового головного тренера чоловічої збірної Майка Фрателло.

Спочатку слово взяв президент ФБУ Олександр Волков, який зазначив, що контракт з Майком Фрателло підписаний до кінця чемпіонату Європи-2011.

"Ми заключили цей договір до кінця чемпіонату Європи. Але зараз нам головне створити команду. Нашу заявку на проведення чемпіонату Європи-2015 підтримало керівництво держави, і в цьому напрямку ми будемо продовжувати плідно працювати", - сказав Волков.

Також Волков розповів про завдання, яке ставиться перед національною збірною.

"Завдання просте: перший крок - це вихід з групи, другий - поборотися за право поїхати на Олімпійські ігри. Думаю, ми зможемо зібрати найкращих гравців, у нас не буде проблем з травмами, і з тим досвідом, який є у Майка Фрателло, ми маємо всі шанси його виконати", - запевнив Волков.

Потім слово взяв сам Фрателло, який заявив, що контракт з ним поки не підписаний.

"Контракт поки не підписаний. Для мене достатньо просто потиснути руку Олександру Волкову, тому працюємо спочатку перший цикл (чемпіонат Європи-2011), а далі побачимо", - запевнив наставник.

Тренер зазначив, що дуже радий запрошенню працювати в національній збірній України.

"Я дуже радий, що мене запросили сюди працювати. Олександр Волков для мене як один із членів моєї родини, ми дуже близько спілкуємося. Для мене це можливість зробити те, чого раніше я ніколи не робив - бути частиною національної збірної команди. Я з нетерпінням чекаю початку червня, коли розпочне підготовку національна збірна України", - сказав він.

Також наставник розповів про мотивацію, яка буде в нього під час роботи зі збірною.

"Якщо говорити про мотивацію для мене, то я ніколи не працював із національними збірними. Ніколи не брав участь у міжнародних турнірах такого рівня, де так багато стоїть на кону", - зазначив Фрателло.

Фрателло зізнався, що дуже мало знає про український баскетбол, але пообіцяв до початку червня виправити цю ситуацію

"Зараз я дуже мало знаю про український баскетбол, але обіцяю, що до червня буду знати дуже багато. У мене вже є диски, записи ігор гравців, але для мене найголовніше побачити вживу матчі гравців, як вони рухаються. Тільки тоді можна буде думати про те, як з ними працювати" - вважає тренер.

Фрателло поки не називає імена спеціалістів з НБА, які ввійдуть до його тренерського штабу.

"Зараз потрібно залагодити всі формальності тут, в Києві. Потім я буду просити дозволу у керівників клубів відпустити цих людей поїхати працювати зі мною в Україну. В НБА очікується дуже хаотичне літо, і я хочу подивитися на реакцію цих людей, коли я їм серйозно вже це запропоную", - додав Майк Фрателло.

На запитання, чи буде хтось з українських тренерів у його штабі, Фрателло відповів: "Зараз я утримаюся від відповіді на це запитання. Є певна процедура контакту з ними, і я не хотів би щоб вони дізналися по телебаченню, що будуть моїми асистентами".

Майк Фрателло також висловив свою думку щодо українського гравця НБА Кирила Фесенка.

"Я спостерігаю за ним давно. Йому дуже пощастило у цьому році - він різко отримав місце у складі команди НБА і тепер тільки від нього залежить, наскільки він хоче бути хорошим гравцем і наскільки важливим він хоче бути для національної команди України", - вважає  тренер.

Коментарі ()