Головне

Єврокубок. Друга перемога "Будівельника" в Топ-16

01.02.2011 23:04 337 0
Єврокубок. Друга перемога "Будівельника" в Топ-16
До перших лютневих матчів учасники групи J підійшли у рівному становищі - по одній перемозі мала кожна команда після двох турів. А тому завершальний тур першого кола мав відповісти на питання: кого ж вважати фаворитами цієї групи, а кому лишиться роль тих, хто наздоганяє.

На майданчику дніпропетровського "Метеора" "Будівельник" мав довести обґрунтованість своїх зазіхань на вихід до наступного раунду у поєдинку з французьким "Ле Маном". Подивитися на це протистояння завітала солідна за українськими мірками кількість глядачів - три з половиною тисячі, серед яких і півтора десятка фанатів із Києва, які не втомлюються кататися зі своєю командою по країні і власним голосом нагадувати, що і за 400 км від столиці "Будівельник" усе-таки проводить домашні матчі.

Початком зустрічі фанати мали бути задоволені. Хоч перші атаки і були за французами, кияни швидко відіграли 4 очки фори, подарованої суперникові, видавши блискучий ривок у 12 очок, на які "Ле Ман" відповів лише двома. Та після цього "будівельники" дещо заспокоїлись, дозволивши гостям скоротити відставання до трьох пунктів.

Друга чверть пройшла рівніше, а тому й нервовіше. Можливо, вплинули на це й проблеми з табло, яке часом губило реальний рахунок зустрічі, по кілька разів змінюючи числа в обидва боки (звідси, мабуть, і різнобій у протокольних даних на сайті Єврокубку та спостереженнях присутніх журналістів: офіційні особи дають результати по чвертям 18:14, 13:15, 21:14, 15:18). Так чи інакше, декілька хвилин утримувалася різниця в рахунку в 3-5 пунктів, доки зусиллями Беттса, Кіса та Яковлева не був досягнутий комфортний результат 29:21. А потім, звично для "Будівельника", за вдалим відрізком прийшли хвилини провальні: французи за лічені секунди до перерви наблизилися до українців на відстань у два очки. Дуже доречними виявились 2 очки Морлі перед сиреною, які зафіксували рахунок 31:27 перед великою паузою.

У перерві Хосе Беррокаль знайшов спосіб покращити гру "Будівельника" в атаці. На допомогу Біллі Кісу, якому наодинці важко було впоратися з опікою маленького (170 см!), але дуже чіпкого захисника Пеллена, прийшов Лукашов. Контраргументів на цей хід у гостей не знайшлося, і в результаті кияни вириваються уперед на 10 очок, після чого холоднокровно утримують цей відрив.

Нажаль, вдавалося їм це знову не до кінця зустрічі. Хоча перші хвилини останньої чверті пройшли напрочуд сухо (за перші 5 хвилин рахунок виріс лише на 2:3), після цього кияни традиційно зупинилися. Французи зусиллями Акера та Дьюара кілька хвилин знущалися над обороною "Будівельника", і за півтори хвилини до кінця вже запахло смаженим - рахунок дійшов до зовсім вже небезпечних 64:59. Беррокаль бере тайм-аут і повертає своїх гравців до реальності. Результат - за 55 секунд до кінця проходить триочковий від Вілсона, і кияни утримують переможні +8 до самої сирени. Лише разом із нею французи змогли підставитися під фол, тож глядачам, які були вже попрямували до виходів, довелося на хвилину зупинитись і побачити, як два влучних штрафних оформили остаточний рахунок у матчі - 67:61.

Тож "Будівельник" здобув чергову перемогу у Європі. Знову нервову, знову Хосе Беррокалю буде чим дорікнути гравцям під час довгої дороги до Києва. Та головне - результат кияни продовжують здобувати, і вихід до Топ-8 тепер виглядає цілком реальним завданням для "Будівельника".

Єврокубок
Топ-16
Група J
3 тур

"Будівельник" (Київ, Україна) - "Ле Ман (Франція)" - 67:61 (16:13, 15:14, 21:14, 15:20)

"Будівельник": Кіш (16 + 9 підбирань + 3 перехоплення) Забірченко (3 + 4 передачі) Морлі (14 + 6 підбирань), Вілсон (12), Анісімов (9), Лукашов (5 + 5 передач) Яковлєв (5), Беттс (2), Агафонов (1), Стефанишин (0)

"Ле Ман": Акер (13 + 4 передачі) Ч. Кауді (0), Діот (2 + 5 підбирань), Батіста (17), Какіузіс (8 + 5 підбирань), Девор (14), Руперт (5), Пеллін (2 + 4 передачі), Г. Кауді (0), Ньянг (0)

Коментарі ()