Головне

Україна розпочинає кваліфікацію до Євробаскета-2011 з домашньої поразки

02.08.2010 21:12 288 0
Україна розпочинає кваліфікацію до Євробаскета-2011 з домашньої поразки

Збірна Македонії розглядалася напередодні старту кваліфікації фаворитом групи "B". І саме з цією командою українцям довелося стартувати у відборі. Як виявилося, старт цей вийшов невдалим.

Українці до останнього моменту залишалися темною конячкою. Чого варто було очікувати від гри підопічних Віталія Чернія не знав ніхто. До матчу з Македонією Україна готувалася на турнірах у Білорусі та Грузії. У Мінську українці провалилися, програвши всі три матчі. У Тбілісі вже було покраще - дві перемоги та одна поразка від господарів.

Розпочали господарі матч важко. У першу хвилину вони пропустили дві атаки, а самі відзначитися не зуміли. У середині другої хвилини перевага македонців склала п'ять очок. Але Ліщук, Лукашов і Глєбов згодом вивели Україну вперед. Балканці зуміли кілька разів зрівняти раунок, але на перший відпочинок Україна пішла з п'ятиочковим відривом.

Забірченко у стартові секунди другої чверті довів перевагу до восьми очок. А потім "синьо-жовті" зупинилися і за п'ять хвилин хоча б одного разу поцілити у кільце Македонії так і не змогли. За цей час гості відігралися та вийшли вперед. Проте навіть попри такий розвиток подій, влучний кидок Глєбова дозволив господарям піти на велику перерву, ведучи у рахунку.

У третій десятихвилинці команди довгий час йшли очко в очко. А за чотири хвилини до завершення чверті македонці відірвалися на чотири очки. Щоправда, відразу ж українці відповіли п'ятьма пунктами Глєбова та Кривича. Та трьохочкові від Гечевскі й Антіча забезпечили македонцям перевагу перед останньою перервою.

Головним завданням у четвертій чверті для українців було зупинити Антіча, який за матч набрав 26 очок. Саме його п'ять пунктів на старті десятихвилинки дозволили Македонії почувати себе комфортно. Балканці у підсумку довели гру до успішного завершення, збільшивши розрив наприкінці зустрічі до +13.

Україна - Македонія 58:71 (22:17, 9:13, 17:20, 10:21)

Україна: Лукашов (12), Ліщук (11 + 6 підбирань), Глєбов (10), Гладир (8 + 10 підбирань), Печеров (8), Кривич (3), Забірченко (3), Агафонов (2), Кравцов (1)

Македонія: Антіч (26 + 6 підбирань), Гечевскі (16), В. Стояновскі (11), Грін (6 + 7 передач), Чековскі (4), Д. Стояновскі (3 + 5 підбирань), Соколов (3), Самарджіскі (2)

Коментарі ()