Головне

Керівника клубу Коломойського допитали в МВС

19.03.2010 10:34 690 0
МВС провело розслідування щодо нібито погроз президента баскетбольного клубу "Дніпро" Валерія Кондратьєва на адресу керівника БК "Донецьк" Валерія Плеханова.

Про це повідомляє сайт БК "Дніпро".

14 березня співробітники правоохоронних органів вручили матері президента баскетбольного клубу "Дніпро" Валерія Кондратьєва повістку до УБОЗ МВС Дніпропетровської області на ім'я сина з проханням з'явитися в якості свідка.

Кондратьєв прибув до відділення міліції, де в нього відбулася розмова з начальником відділу по боротьбі з організованою злочинністю полковником Валерієм Мазаном і його заступником полковником Олегом Голубовським.

Співробітники МВС поцікавилися ситуацією, що склалася на сьогодні в українському баскетболі і, зокрема, в Асоціації баскетбольних клубів України "Суперліга". Також було поставлено ряд запитань про стосунки Кондратьєва із керівниками БК "Донецьк" Сергієм Дядечком і Валерієм Плехановим.

З'ясувалося, що причина виклику Кондратьєва в УБОЗ - заява Плеханова про погрози на свою адресу, нібито спрямовані безпосередньо від Кондратьєва

Після з'ясування обставин, що мають відношення до факту нібито погроз, спрямованих на адресу Плеханова, перед Кондратьєвим офіційно вибачилися та побажали перемог БК "Дніпро". Факт погроз на адресу Плеханова не підтверджено.

"З моєї точки зору це неприпустимий випадок. Надто, у спортивних відносинах, де спорт завжди виступав послом миру, доброї волі та дружби... Як ніколи, збори учасників Асоціації баскетбольних клубів "Суперліга" 13 березня проходили у спокійній дружній атмосфері. Рішення приймалися часто одноголосно... Ніщо не могло віщувати виникнення будь-яких суперечок між представниками, а тим більше конфлікту", - заявив президент ФБУ Олександр Волков.

"Погроз на адресу будь-кого у моїй присутності не було. Та й із якою метою можна було погрожувати такому ж представникові донецького клубу? Що міг вимагати такий же президент клубу? Надто, що всі питання стосовно і БК "Дніпро", і БК "Донецьк" були вирішені раніше за допомогою голосування", - додав Волков.

"Ситуація з мого боку як Президента ФБУ і Народного депутата України буде піддана ретельному аналізу. Необхідно розібратися у найдрібніших подробицях і притягнути винних до відповідальності", - підсумував керівник федерації.

Коментарі ()