Головне

Новим тренером "Будівельника" став Подковиров

17.03.2010 19:51 326 0
У середу, 17 березня, Андрій Подковиров був представлений гравцям столичного "Будівельника" як новий головний тренер.

Дворазовий чемпіон України вже провів з командою перше тренування.

Андрій Подковиров добре відомий у баскетбольному світі України і як гравець, і як тренер. У період кар'єри гравця Подковиров вважався одним з кращих розігруючих країни, став співавтором золотого сезону "Будівельника" в чемпіонаті СРСР 1989 року.

Потім, після короткого перебування в "Дортмунді", Подковиров повернувся в Україну, де провів кілька сезонів у складі "Денді-Баскет", спочатку як гравець, а потім і як граючий тренер.

В якості наставника київського СКА Подковиров завоював "срібло" (1999) та "бронзу" (2000) чемпіонату України. Надалі працював наставником кіпрського "ПАЕКа", а також асистентом головного тренера московського ЦСКА. У 2002 році очолив "Азовмаш" і в цьому ж сезоні сенсаційно привів маріупольців до чемпіонства. Наступного року Подковирову вдалося повторити цей успіх.

Восени 2004 року пішов з поста наставника "азовців". Згодом опинився в Росії, де ненадовго став біля керма єкатеринбурзького "ЄВРАЗа". Восени 2005 року очолив "Черкаські мавпи", яких тренував до початку сезону-2007/08. Наприкінці 2009 очолив "Азовмаш", а за кілька місяців, коли гра маріупольців покращилася, Подковиров несподівано пішов з клубу, повідомляє сайт "Будівельника".

Коментарі ()