Головне

Серед кращих у Кубку Суперліги - четверо українців

18.02.2010 20:40 219 0
Офіційний сайт Суперліги підбив статистику кращих гравців розіграшу Кубку Суперліги, в якому визначилися всі учасники.

Серед кращих виявилося тільки кілька українців. Це Денис Яковлєв, Олександр Рибалко, Олег Салтовець та Максим Корнієнко.

Провівши лише дві гри за "Азовмаш", Ерік Деніелс і Хасан Різвіч одразу ж посіли перші дві сходинки у списку найкращих бомбардирів із показником у 20.5 та 19 очок відповідно. Втім, лідером за результативністю, за підсумками попередніх етапів Кубку, можна сміливо вважати гравця "ДніпроАзоту" Ламара Каріма, котрий провів за свою команду дев'ять поєдинків, набираючи в середньому 18,8 очка за гру. Серед гравців, які відіграли більше двох матчів і все ще продовжують змагатися за головний трофей, лідерами є Чарльз Томас (15,9 очка) та Халід Ель Амін (15 очок).

Якщо говорити про рекордний показник результативності, продемонстрований в одній грі, то пальму першості розділили Чарльз Томас і Денис Яковлєв - обидва набрали по 30 очок. Лідеру запоріжців цей показник підкорився в першій грі другого етапу Кубку Суперліги проти "Кривбасбаскета". Форварду "будівельників" - в матчі групового етапу з "Дніпром".

Плеймейкер "Хіміка" Дарелл Мітчелл, відігравши два матчі третього етапу Кубку Суперліги проти "Ферро", вийшов у лідери за кількістю передач (в середньому - 7 за гру), однак не зумів допомогти южненцям пробитися до "Фіналу Чотирьох". Його найближчі переслідувачі - Джейсон Кроу з "Дніпра" (6.5 передачі в середньому в 10 поєдинках) і Джеррел Блессінгейм із "ОДЕСИ" (6.45 передачі в середньому в 11 поєдинках). Останньому належить і рекорд за кількістю "асистів" в одній грі - 15 (!) передач у протистоянні з "Пульсаром". Він же 13 раз асистував партнерам у грі з "Миколаєвом".

А серед гравців, котрі провели більше двох матчів і все ще продовжують змагатися за трофей у складі своїх команд, безсумнівним лідером є Халід Ель-Амін (5.36 передачі в середньому в 11 поєдинках). Крім того, середньостатистичні 5.13 передачі у восьми матчах записав на свій рахунок "розігруючий" "Ферро-ЗНТУ" Олександр Рибалко.

Серед найкращих "ребаундерів" лідирують Хасан Різвіч (11 підбирань за гру) і Олег Салтовець (9.5 підбирання за гру), які, щоправда, провели лише по два матчі в рамках третього етапу Кубку Суперліги. А кращим у цій статистичній категорії є важкий форвард "Говерли" Майкл Фрейзер, в активі якого в середньому 9.5 підбирання у 8 поєдинках. Щоправда, івано-франківці припинили виступи в Кубку ще на другому етапі. Серед гравців, котрі провели більше двох матчів і продовжують боротьбу за трофей, відзначимо "великих" "Ферро" Вінсента Хантера та Чарльза Томаса - в обох по 7.78 підбирання в 9 іграх.

Рекордний показник - 15 підбирань - в одній грі продемонстрували одразу четверо гравців: Максим Корнієнко ("Дніпро"), Майкл Фрейзер ("Говерла"), Чарльз Томас ("Ферро") і Мігель Мортон ("ДніпроАзот"/"ОДЕСА").

Серед найефективніших гравців перед ведуть вже згадані Ерік Деніелс (25.5 РЕ) і Хасан Різвіч (24.5 РЕ), яким подібне досягнення підкорилося за підсумками двох ігор третього етапу Кубку Суперліги. А безсумнівним лідером у цій статистичній категорії є центровий "Миколаєва" Деніел МакКлінток, в активі якого 19.69 очка рейтингу ефективності у 13 матчах. Серед гравців, які провели більше двох ігор й опинилися серед учасників "Фіналу Чотирьох", першість належить Вінсенту Хантеру - 18.67 РЕ в 9 матчах.

Рекордний показник рейтингу ефективності належить Мігелю Мортону ("ДніпроАзот"/"ОДЕСА") - 39 балів у грі його колишньої та нинішньої команд.

Коментарі ()