Головне

БК "Донецьк" знову на межі зникнення

21.01.2010 12:12 284 0

Баскетбольний клуб "Донецьк" може припинити існування.

Про це заявив генеральний директор клубу Валерій Плеханов на сайті донеччан.

"Дорогі друзі, на превеликий жаль, з моменту прес-конференції, на якій я змалював картину подій в нашому клубі, ситуація докорінно змінилася, причому не в кращий бік.

Я не можу змусити гравців, які побажали виступати в нашій команді, а це брати Кривичі, Бойко, Коровяков, Рєка та інші, грати в чужому місті не маючи навіть ночівлі. Я не можу змусити баскетболістів тренуватися в одному залі, а грати в іншому - це умови для гостей. Я не можу змусити людей грати безкоштовно на шкоду своєму здоров'ю.

Я завжди тримаю своє слово, а зараз не можу пообіцяти гравцям навіть виплату заробітної плати. Я не хочу працювати в таких умовах.

Ситуація, що склалася, змушує глибоко замислитися. По-перше, тих 100 тисяч доларів, про які йшла мова тиждень тому, не достатньо, щоб провести решту матчів регулярного сезону і поєдинки плей-офф навіть на мінімальному рівні. Утворюється дефіцит бюджету, який треба чимось покривати.

По-друге, ці гроші дають під моє ім'я, а після 31 травня їх потрібно буде повернути. Я - не бізнесмен і не багата людина, я - тренер і таких грошей я не маю. Гарантувати повернення цієї суми я не можу, а тому я не буду їх брати.

Я сподівався на допомогу. За останній тиждень ми написали листа до обласної адміністрації, міському голові, обласному та міському спорткомітету, всім працюючим і непрацюючим підприємствам, організаціям і структурам. Зверталися за допомогою до народних депутатів. Ви не повірите, але ми не знайшли не тільки зацікавлених і готових підтримати команду, але навіть однієї людини, яка б пообіцяла подумати, чим можна допомогти.

Якщо в цьому питанні не буде зрушень, не надійде хоча б одна конкретна пропозиція, то я зроблю офіційну заяву про закриття баскетбольного клубу "Донецьк". Гравці, тренери та менеджери будуть розпущені. Якщо це станеться, то доведеться вибачатися перед усіма командами, з якими ми не зіграємо, перед Суперлігою, ФБУ і президентами клубів, яких ми підвели.

На жаль, така дійсність - в нашому багатому мільйонному місті немає жодної людини, якій ми не байдужі. Я заявляю це відкрито. Якщо хоч хтось щось пообіцяє, "Донецьк" залишиться виступати. Не важливо, хто це буде - комерційна чи державна структура, можливо, політична партія.

Мені шкода, що матч проти "Пульсара" може виявитися останнім в історії "Донецька". Шкода цих хлопців, відверто шкода людей, які з ними працювали і зараз залишаються з нами. Але це життя. Якщо не знайдеться готова нам допомогти людина, я піду в дитячий баскетбол".

Коментарі ()