Головне

Печеров: "Краще грати, ніж сидіти на лаві запасних"

06.11.2009 14:30 549 0
Печеров: "Краще грати, ніж сидіти на лаві запасних"

У поєдинку проти однієї з найсильніших команд ліги НБА - "Бостона" - Печеров провів на майданчику 34 хвилини, набрав 24 очки і зробив 8 підбирань. Його показник корисності склав "+12" - найбільший серед гравців обох команд.

- Ваша гра з "Бостоном" - найкраща в заокеанській кар'єрі?

- Думаю, так. Радує не тільки кількість очок і підбирань, але і час, проведений на майданчику. Так багато я ще ніколи не грав.

- Втомилися?

- Ні. Краще грати, ніж сидіти на лаві запасних. Тим паче, що матч вийшов дуже хорошим і емоційним. Впродовж усієї гри ми вели у рахунку п'ять-сім очок, але наприкінці дозволили супернику вийти вперед і не встигли відігратися. Хоча на останніх секундах під час нашої атаки був фол - це бачили всі. Але арбітр призначив всього лише розіграш спірного м'яча.

- Майже за всіма показниками Ви стали найкращим гравцем своєї команди. Прикро програвати такі матчі?

- Програвати завжди важко. Мені здається, легше поступитися з більшою різницею, чим з мінімальною, але на останніх секундах.  Але засмучуватися немає часу: у НБА багато матчів, і вже у п'ятницю нам треба грати з "Мілуокі".

- Кидком з кута майданчика Ви встановили остаточний рахунок матчу - 90:92. Не було бажання виконати вирішальний кидок?

- Під час тайм-ауту тренер намалював комбінацію, яку міг завершити будь-який гравець, що знаходиться на майданчику. Шкода, що нам не вдалося її нормально розіграти. Тому Корі Брюер пішов у прохід, але його кидок накрили, як мені здалося, з фолом.

- У захисті Ви грали проти лідера "Бостона" Кевіна Гарнетта. Судячи по тому, що він набрав всього 12 очок, Ви з ним справилися. Було складно?

- Мабуть, рік або два тому для мене було б незвично тримати самого Гарнетта, але зараз я був дуже спокійний. Коли все виходить, забуваєш проти кого доводиться захищатися або кому забивати. Хоча у "Бостона", мабуть, найсильніший захист у лізі. Недивно, що вони не програли ще жодного матчу.

- Цього сезону "Бостон" знову боротиметься за чемпіонство?

- Безумовно.

- Знаєте, що для того, щоб побити український рекорд НБА за кількістю набраних очок, Вам не вистачило всього лише три пункти?

- Нічого страшного. На цьому не потрібно зациклюватися - у мене ще все попереду.

- Чув, що з цього сезону в НБА ввели нові кільця, які дозволили підвищити середню результативність в лізі. Встигли це відчути?

- Ні. Здається, і у минулому сезоні були хороші. Зараз, думаю, теж нормльні. Немає на що скаржитися.

- Спортивний президент "Міннесоти" Девід Кан заявив, що клуб поки не збирається підписувати з Вами новий контракт. Як прокоментуєте його слова?

- У мене справді відбулася розмова з Каном. Його, в принципі, можна зрозуміти: у "Міннесоті" я знаходжуся всього лише місяць, і у керівництва поки не склалося цілісне уявлення про мої можливості. Я прагну не звертати уваги на подібні розмови. Для мене головне - виходити на майданчик і отримувати задоволення від гри.

- На який термін розрахована чинна угода?

- До кінця сезону.

- Чи правильно я розумію: чим краще Ви покажете себе у сезоні, тим кращий контракт зможете підписати?

- Швидше за все, так. В Америці такі правила.

Сергій Циба, газета "Спорт-Экспресс в Украине"

Коментарі ()