Головне

Мельничук: "Якби я торік знав Салтовця, ми б за виживання не боролися"

09.08.2009 13:07 281 0
Головна проблема національної збірної України в тому, що вона абсолютно нова, і в команді немає таких досвідчених гравців, як у Чехії, Угорщина та Естонії.

Так думку висловив головний тренер збірної України Валентин Мельничук після матчу турніру за виживання проти Естонії.

"Доводилося вирішувати проблему, запрошуючи хлопців, які або ніколи не грали за збірну, або, якщо й грали, то не більше десяти хвилин. На жаль, я не чарівник, щоб за такий короткий строк зробити команду, в яку гравці прибували по мірі, скажімо так, звільнення. Повірте, за такої ситуації налагодити тактичні взаємодії, як в захисті, так і в нападі, не так просто. В окремі дні ми працювали дуже добре, але іноді давався взнаки наш менталітет.

Відбулося це і в першій грі зі збірною Угорщини, коли першу половину ми відіграли досить добре, на хорошому рівні, а потім, у певний момент обірвалася якась важлива пружинка, і нічого не допомогло. Слава Богу, що сьогодні подібного не трапилося, тому що, коли я побачив паніку серед гравців, здалося, що все повториться. Але вони витримали, довівши, що є справжніми чоловіками.

Це дуже важливо, тому що баскетбольний матч - це війна, на якій присутні три судді, що дозволяють воювати в межах певних правил. Я подякував своїм гравцям за перемогу і сподіваюся, що вона дасть нам додатковий імпульс, щоб тренування в коротких проміжках між матчами проходили на ігровому рівні, на ігрових швидкостях. Лише так можна сподіватися на перемоги над іншими командами.

Щодо проблеми третього номера, з якою ми зіштовхнулися, то тренерський штаб прийняв рішення закривати проблемну позицію за рахунок першого-другого номерів, можливо, в наступній грі на паркеті з’явиться Максим Пустозвонов, котрий чесно, наполегливо працює на тренуваннях. З іншого боку, Онуфрієв наприкінці матчу зіграв так, як ми цього від нього чекали після минулорічних успішних ігор. Його вирішальні кидки надихнули команду в тяжку хвилину…

Хочу сказати, що й Салтовець, і Лукашов посилили команду. Я вже не раз повторював, якби я знав Олега минулого року, бачив його у грі, ми б не опинилися в ситуації боротьби за виживання, тому що він боєць, лідер, який змушує працювати тих, хто з ним поруч. Чули б ви, що Олег казав одній нашій "зірці" після її невдалих дій у захисті! Тут і тренер непотрібен!"

Офіційний сайт ФБУ
Коментарі ()