Головне

Мельничук: "На Універсіаді нам не вистачало розігруючого"

14.07.2009 17:25 175 0
На Універсіаді, що пройла у Белграді, у збірної України з баскетболу не було командної єдності.

Таку думку висловив головний тренер команди Валентин Мельничук.

"Окремі гравці претендували на те, щоб отримати більше часу, не розуміючи того, що не можуть дванадцять членів команди з різним рівнем майстерності отримувати однаковий ігровий час", - розповів наставник команди в інтерв'ю прес-службі ФБУ.

Мельничук вважає, що головна проблема збірної у відсутності сильного плеймейкера.

"Якби з нами поїхав бодай один із трьох гравців - Гладир, Вільховецький або Кольченко - все могло скластися інакше, підкреслив головний тренер збірної. - В задній лінії нам не вистачало гравця, котрий би взяв на себе лідерство в атаці. Незважаючи на те, що Попов від гри до гри додавав й останні матчі провів на належному рівні, на більше розраховувати не доводилося.

Слабкі статистичні дані Мельничук пояснив недостатнім ігровим часом, який українські баскетболісти мають у своїх клубах. 

"Індивідуальна майстерність хлопців (особливо, вміння грати один в один) не йде у жодне порівняння з рівнем гравців тих команд, з якими ми грали. Причому, провина за це порівну падає, як на самих баскетболістів, так і на нас, тренерський штаб, - сказав наставник українців. - Проблема в тому, що гравці тих команд, з якими ми зустрічалися на Універсіаді, мають постійну ігрову практику у своїх клубах, в той час, як серед запрошених до складу нашої збірної подібним можуть похвалитися лише Агафонов і Глєбов".
Коментарі ()