Головне

Салтовець увійшов до п'ятірки регулярного чемпіонату Суперліги

22.04.2009 10:17 304 0
До першої символічної п'ятірки захисного плану регулярного сезону Суперліги потрапили Андрес Родрігез ("Донецьк"), Манучар Маркоішвілі ("Київ"), Олу Фамутімі ("Хімік"), Діжон Томпсон ("Азовмаш") та Олег Салтовець ("Київ").

На позиції першого номера першої п'ятірки захисного плану опинився гравець БК "Донецьк" Андрес Родрігез, котрий за підсумками регулярної першості утримує перше місце за кількістю перехоплень - 3.5 в середньому за матч. Відзначається пуерто-ріканський легіонер донеччан і вмінням збирати підбирання - 4.3 (причому, значно краще це в нього виходить на своєму щиті - 3 проти 1.3). Крім того, 10 очок і 6.4 передачі в середньому в матчі забезпечують Андресу 15.9 пунктів рейтингу ефективності.

Поруч із Андресом Родрігезом розташувався другий номер БК "Київ" Манучар Маркоішвілі, середньостатистичні показники котрого в сезоні становлять 11.6 очок, 3.1 підбирання та 1.3 перехоплення. Якщо до них додати ще й 2.4 передачі, які грузинський легіонер віддає партнерам кожної гри, то отримаємо 11.2 РЕ очок.

Олу Фамутімі посів у п'ятірці місце третього номера, завдяки наступним середньостатистичним показникам: 13.2 очок, 5.1 підбирання та 1.8 перехоплення (третій показник у лізі після Родрігеза та Томпсона), які в сумі принесли йому 14.6 очок рейтингу ефективності.

Форвард БК "Азовмаш" Діжон Томпсон, посів друге місце в регулярному чемпіонаті за кількістю перехоплень (1.9 у середньому за гру), посів також другу позицію і в суперечці найкращих "ребаундерів" ліги, поступаючись лише Мілутіну Алєксічу з "Донецька" (у американця - 6.6 відскоків за гру). Окрім цього високий рейтинг ефективності (18.5) Діжону Томпсону забезпечили 14.3 очок і 2.5 передачі, які він записував на власний рахунок кожної гри.

П'ятий номер символічної команди - центровий БК "Київ" Олег Салтовець. В активі українця середньостатистичні 7.3 очок, 4.6 підбирання (з них 3.2 - на власному щиті) та 0.1 блок-шота кожної гри, а отже - 9.3 РЕ очок. Причому, у випадку Олега, як і у випадку всіх основних виконавців нинішньої київської команди треба робити поправку на те, коли їм нарешті вдалося заграти в повну силу.

sl.ukrbasket.net

Коментарі ()