Головне

Євро-2009. Жіноча збірна почне підготовку у травні

23.01.2009 19:00 204 0

Національна жіноча збірна України з баскетболу почне підготовку до Євро-2009 у травні, щоб мати місяць до старту чемпіонату Європи.

Про це повідомив головний жіночої збірної Володимир Брюховецький, слова якого наводить ФБУ.

Шанси суперників по групі наставник національної команди розцінює як, приблизно, однакові, наголошуючи на силі баскетбольних традицій в Іспанії й високому рівні підготовки збірних Чехії та Словаччини.

Крім того, за словами Володимира Брюховецького, стосовно Євро 2009 цілком закономірно спрацьовує аксіома, згідно з якою слабких команд у фіналі не буває.

Однак наставника збірної особливо тішить той факт, що команда не збирається почивати на лаврах, а готується до штурму нових вершин.

"Мене порадував настрій дівчат після гри з Німеччиною - вони просили мене запланувати збір перед поїздкою до Латвії якомога раніше, щоб краще підготуватися. Всі вони готуються показати гідну європейського форуму гру", - додав тренер.

Своїм підопічним Володимир Брюховецький побажав якомога вдаліше виступити за власні клуби, здобути новий досвід й уникнути травм.

А сподівається головний тренер, у першу чергу, на те, що лідер команди Олександра Горбунова після феєричних ігор за збірну зверне на себе увагу наставника московського ЦСКА й отримуватиме більше часу на майданчику.

У найближчих планах Володимира Брюховецького пошук й аналіз усієї можливої інформації щодо майбутніх суперників по групі, спостереження за матчами, для чого він сподівається здійснити низку виїздів за кордон. Не припинятиме наставник збірної стежити й за виступами своїх підопічних, підтримуючи із ними зв'язок.

Нагадаємо, Україна на чемпіонаті Європи зіграє у групі "А", де на українок чекають збірні Іспанії, Чехії та Словаччини.

Коментарі ()