Головне

У "Азовмаша" скінчилися гроші

24.12.2008 14:48 209 0
У "Азовмаша" скінчилися гроші

Фінансовий стан чинного чемпіону України досі невизначений. Гравцям баскетбольного "Азовмашу" затримують зарплати, про якісне поповнення мова навіть не йде.

Мало того, нещодавно баскетбольний чемпіон України втратив і свого лідера Томаса Делінінкайтіса, який перейшов у "Будівельник" з конкуруючої української баскетбольної ліги саме через фінансові проблеми "Азовмашу".

Крім невиконання фінансових зобов'язань імідж клубу страждає і через саме місто - одну з промислових столиць України, яка, крім заводів, не може нічого запропонувати закордонним баскетболістам.

"Не зважаючи на 770 тисяч (насправді 477 тис. - ред.) населення, особливо навіть ніде поїсти. Томас Ван ден Шпігель до переїзду до України не міг вживати їжу МакДональдс, а потім жартома казав, що за гамбургер може вбити", - говорить форвард маріупольського баскетбольного клубу Сімонас Серапінас.

За словами Сімонаса, кімнати баскетболістів оснащені спеціальними фільтрами для повітря, щоб компенсувати екологічне забруднення від викидів промисловості.

"Наші кімнати оснащені спеціальними фільтрами, тому ми цього не відчуваємо. Але в цілому, ситуація в місті досить похмура", - каже литовець.  

Нарікає гравець і на невизначеність із зарплатою:

"Досі ми чуємо обіцянки. Говорять, що гроші будуть за тиждень, проте він минає і все повторюється. Зараз півтора місяці затримки. Але більш за все дратують самі обіцянки. Адже клуб може провести збори і все нормально пояснити як є. Ніхто не знає яка ситуація насправді".

Незважаючи на це литовський легіонер поки не тікає з Маріуполя.

"Бажання покинути Маріуполь поки немає. Ми домовилися з агентом, що я гратиму, а там буде видно. Я знаю, що деякі клуби в мені зацікавлені, але я не хочу їхати далеко від Литви".

За матеріалами basket.com.ua та kaunodiena.lt

Коментарі ()