Головне

Чемпіонат України (жінки). Чемпіонки розпочали з поразки

31.10.2008 21:30 556 0

Вчора відбулися ігри першого туру нового сезону у жіночій вищій лізі. У матчі-відкритті бердянська "Чайка" у напруженому двобої вирвала перемогу у чинного чемпіона київського "Тім-Скуфу" з рахунком 71:69.
 
Гості впевнено вели у рахунку всю першу половину гри, закінчивши її з +9 у активі, але втримати перемогу не зуміли. На останніх хвилинах "Чайка" вийшла вперед, і "Тім-Скуф" змушений був використовувати тактику фолів. Через вправну реалізацію штрафних кидків господарями, це чемпіонкам  користі не принесло.
 
Вікторія Шматова з "Чайки" стала найкориснішим гравцем, набравши 21 очко, 6 передач та 5 перехватів. А от "Тім-Скуфу" не допомогли 26 очок та 8 підбирань Ольги Мазніченко.
 
"Мабуть дав про себе знати мандраж, - сказала після гри Людмила Коновальська – тренер "Чайки". – Все ж таки перша домашня гра після великої перерви. Ще в нас з’явилися нові гравці, тому не вистачає зіграності та взаєморозуміння. На щастя, після великої перерви дівчата зібралися, наздогнали суперниць та вийшли вперед. "Тім-Скуф" відповів жорстким пресингом, змусивши нас провести три не результативних атаки, але останні свої очки вони набирали, коли це вже не мало значення.
 
Я рада, що ми перемогли у першій зустрічі чемпіонату, яка виявилася доволі цікавою."


У другій грі туру "Олімп" поступився на своєму майданчику запорізькій "Козачці" 66:80.  В цьому поєдинку все було вирішено у третій чверті, яку гості виграли з рахунком 28:10, здобувши перевагу у 26 очок перед заключним періодом.
 
Марія Михайленко стала найрезультативнішим гравцем "Олімпу", набравши 17 очок. Захисник "Козачки" та збірної України Ірина Бірюк набрала 18 очок та додала 8 результативних передач.

ukrbasket.net

Коментарі ()