Головне

Баскетбольний євросезон повертається до Миколаєва

14.10.2008 16:13 158 0

Вслід за початком нового сезону в українській Суперлізі повертаються до нас і європейські клубні баталії. МБК "Миколаїв" є серед тріо команд, що у вівторок розпочнуть свої виступи в реформованому Кубку Європи, який наразі називається EuroChallenge.
 
Востаннє миколаївці виступали на такому рівні в 2005 році, коли в шістьох іграх Кубку Європи здобули дві перемоги. Цього року "корабелам" необхідно перемагати німецьких "Скайлайнерів" за сумою двох зустрічей - лише за цієї умови вони зможуть продовжити свою європейську осінь. Втім, радіють у Миколаєві і двом гарантованим матчам, адже для команди, що завершила минулорічну першість України на шостій сходинці та отримала Wild Card на право участі у EuroChallenge, навіть це є подарунком.
 
"У нашому місті дуже люблять баскетбол, проблеми з наповнюваністю залу ніколи не було, - говорить перед грою зі "Скайлайнерами" спортивний директор МБК "Миколаїв" Валентин Бєрєстнев. - Можливість подивитися ігри європейського рівня зі своєю улюбленою командою - це подарунок глядачам. Також у нас є група молодих хлопців, які залучалися до збірної, і вони, як мінімум, ще у двох зустрічах продовжать отримувати безцінний міжнародний досвід."
 
В міжсезонні "Миколаїв" значно підсилився, у складі з'явилися легіонери, приєднався до клубу й один з найдосвідченіших форвардів Суперліги Леонід Яйло. Втім, через втрату українським елітним дивізіоном групи клубів, у яких миколаївці і планували відбирати очки у новому сезоні, Бєрєстнєв не впевнений у тому, що таке підсилення допоможе його команді піднятися в турнірній таблиці:

Одним з факторів, що ускладнили підготовку "Миколаєва" до сезону 2008/2009, стала відсутність цілої групи виконавців, які були задіяні в національних збірних України. Однак Бєрєстнєв, що сам має досвід роботи головним тренером національних команд різних вікових категорій, з розумінням ставиться до цієї ситуації. До того ж, молоді "корабели" отримали додатковий міжнародний досвід та заряд упевненості, що має дозволити їм швидше прогресувати:

До ігор з німецькою командою "Миколаїв" готується за планом, який розробив головний тренер Володимир Полях. Уся необхідна інформація про суперників, включаючи відеозаписи поєдинків, у нього є. Після двох поразок на старті чемпіонату України у вівторок у миколаївців буде шанс реабілітуватися перед заповненим спорткомплексом "Надія", який збере під своїм дахом уболівальників, і справді сповнених надії на перемогу місцевої команди.

ukrbasket.net

Коментарі ()