Головне

Суперліга. "Азовмаш" впевнено розпочинає сезон

04.10.2008 23:31 197 0
У матчі проти БК "Полтава" головний тренер маріупольського "Азовмаша" Мехмед Бечировіч не міг розраховувати на допомогу чотирьох гравців - Ліаделіса, Делінінкайтіса, Різвіча і Чапіна. Місце в стартовій п'ятірці словенський наставник довірив Богдану Байді. Як виявилося пізніше, молодий захисник не підвів тренера та справився з функціями плеймейкера.

У першій чверті команди не порадували глядачів результативним баскетболом, 19:9 - з таким рахунком господарі паркету виграли період. Проте вже в наступній чверті гравці баскетбольного клубу "Полтава", які були зібрані практично за тиждень, знайшли в собі сили і скоротили різницю в рахунку - 27:22 на користь гостей.

Класну гру в цьому періоді продемонстрував Роландас Ярутіс. Колишній гравець "Азовмаша" записав на свій рахунок 13 очок, Ярутіс легко справлявся з Халідом Ель-Аміном в нападі. Закрити захисника БК "Полтава" досвідчений американець не зміг. Непогано виглядали Сиратавічус і Кежа, надійно зіграв в захисті і нападаючий Річард Гуїн.

Він і став основною фігурою в другій половині матчу. Гравець БК "Полтава" успішно атакував як з-під щита, так і з дальньої дистанції. Як міг, допомагав партнерам по команді Ярутіс. Але в третьому періоді результативні дії цих баскетболістів не допомогли полтавській команді. Господарі паркету, завдяки індивідуальній майстерності Серапінаса, Томпсона і Ван ден Шпігеля, виграли чверть 25:16.

Єдиний негативний момент в цьому періоді - травма Сергія Ліщука. У звичайному ігровому епізоді гравець БК "Полтава" Юрій Коршунов, тільки з'явившись на паркеті, відразу ж травмував Ліщука. Більше ні чим Юрій не запам'ятався. У завершальній чверті діючі чемпіони України, довели свою перевагу до 19 очок, але полтавчани не збиралися просто так здаватися.

Колектив Рамунаса Цвірки зробив черговий "Cоme back", скоротивши відставання до 8 пунктів. Проте неточні кидки дебютантів елітного дивізіону в простих ситуаціях, призвели до перемоги "Азовмашу" 83:72.

ukrbasket.net

Коментарі ()