Головне

ФІБА дозволило "Мавпам" і "Політехніці" участь у Кубку Виклику - слово за Волковим

22.09.2008 19:41 420 0

Сьогодні, 22 вересня, генеральний директор клубу "Черкаські Мавпи" Кирило Погостінський мав тривалу телефонну розмову з чиновниками ФІБА. В  з'ясуванні та обговоренні  ситуації, щодо виключення черкаської та львівської команди Погостінський спирався на розділ 2 пункт 8.1 регламенту ФІБА 2008/2009 рр.:

ІІ. Право на участь в сезоні 2008/2009
8. Клуби.
 
8.1. Будь-який клуб, зареєстрований в національній федерації, має право на участь в Кубку Виклику, за умови виконання наступних вимог:
 
а) сума в розмірі 20 000 євро має бути сплачена не пізніше крайнього терміну, згідно пункту 10 цього Регламенту;
 
б) зал та інші приміщення, де проходитимуть змагання, мають відповідати нормам Офіційних Правил Баскетболу та ФІБА Європа;
 
 в) зал, де проходитимуть змагання, має вміщувати як мінімум 2000 осіб;
 
г)  готель клубу має відповідати найвищим міжнародним стандартам;
 
д) гостьова команда та співробітники ФІБА Європа мають забезпечуватись якісним харчуванням в достатній кількості.
 
Виходячи з того, що "Мавпами" та "Політехнікою" вищеперераховані умови виконані, ФІБА постановило відновити дозвіл даним командам на участь у Єврокубку. При цьому залишається формальність, за якою Федерація також має підписати згоду.

Офіційний лист від двох клубів сьогодні вже направлено президенту ФБУ Олександру Волкову. Якщо він впродовж сьогоднішнього дня чи завтра зранку підпише необхідні папери, то поки що дискваліфіковані команди, реабілітуються серед учасників Кубку Виклику.

mavpabasket.com

Коментарі ()