Головне

"Політехніка-Галичина" звертається до керівництва ФІБА та ФБУ

22.09.2008 19:32 215 0
Керівництво БК "Політехніка-Галичина" звернулася до керівництва Федерації баскетболу України з приводу дискваліфікації львівського клубу з Єврокубків:

"Згідно з перепискою з ФІБА та усних переговорів, нам повідомлено, що можливість участі чи виключення Баскетбольного клубу "Політехніка - Галичина" з європейських турнірів ФІБА залежить від рішення Федерації баскетболу України.

Заради популяризації та розвитку  європейського баскетболу держави Україна, яка зробила свій вибір на шляху до європейської інтеграції, просимо Вас письмово підтвердити Вашу позицію стосовно даного питання", - йдеться у листі почесного президента БК "Політехніка - Галичина" Олександра Лазарка на ім'я Президента ФБУ Олександра Волкова.
 
Також львівський клуб звернувся до Генерального Секретаря ФІБА Нара Заноліна:

"Таке рішення (виключення з євро кубків - ред.) з боку вашої організації, як на мене, є дивним і незрозумілим. Беручи до уваги те, що Федерація баскетболу України запропонувала нам, на наш погляд, надмірні і необґрунтовані фінансові внески, як учаснику турніру, в той же час не надавши звіт за вже сплачені кошти за результатами змагань в українській суперлізі сезону 2007 - 2008 року та Кубку України (вказані внески були нами своєчасно і в повному обсязі сплачені згідно з регламентуючими документами ФБУ), ми були змушені прийняти рішення щодо відмови брати участь в іграх суперліги сезону 2008 - 2009 років.

Крім того, керівництвом ФБУ при затверджені регламенту та положень змагань сезону 2008 - 2009 років не було дотримано раніше даної мені обіцянки, як почесному президенту клубу, щодо деяких регламентуючих положень, які стосуються кількісного перебування легіонерів та українських гравців на майданчику.

Також нагадуємо, що право брати участь в єврокубках 2008 - 2009 років Баскетбольний клуб "Політехніка - Галичина" завоював у чесній турнірній спортивній боротьбі серед 12 команд і потрапив в 4-у найсильніших команд Україні за підсумками сезону 2007- 2008 років.

За результатами європейського жеребкування ФІБА, нам було визначено суперників та календар ігор.

Згідно з правилами ФІБА, нам було виставлено до оплати рахунки для участі в цих змаганнях, які були своєчасно сплачені, а також були здійснені і профінансовані усі інші організаційні заходи нашої команди для участі в даних іграх", - йдеться у листі львівського клубу.

Коментарі ()