Головне

Євробаскет-2009. Чоловіча збірна знову програла

18.09.2008 09:04 135 0

Франція - Україна 87:83 

Українська чоловіча збірна не змогла здолати Францію у Ле Мані сьогодні. Попри поразку українці довели, що здатні змагатися на рівних з найсильнішими збірними континенту.

Шалений тиск з боку господарів, що бажали взяти реванш за поразку у Києві, не злякав українців. Гості впевнено вели гру та були близькі до сенсаційної перемоги. Проте декілька прикрих помилок на останніх хвилинах зустрічі позбавили українську команду шансів на позитивний результат.

Французи були попереду лише на 2 пункти 43:41 після 20 хвилин гри. Незважаючи на те, що господарі вирвалися вперед на 10 очок у третій десятихвилинці, підопічні Валентина Мельничука не знітилися та скоротили відставання до одного пункту менш ніж за 3 хвилини до завершення поєдинку. Але Тоні Паркер набрав надважливі 3 очки у останні секунди двобою та приніс господарям необхідну перемогу.

Андрій Агафонов набрав 22 пункти, Ростислав Кривич додав 19 очки до доробку збірної. Сергій Гладир завершив гру з 12 балами.

У четвер майже одразу після прильоту з Парижу наша збірна вирушає до Южного, де проведе лише три тренування перед матчем з Бельгією. Цей поєдинок стане вирішальним для обох команд: переможець продовжуватиме боротися за єдину путівку на Чемпіонат Європи, а команда, що програє, намагатиметься вижити дивізіоні А. Є сподівання, що у суботу допомогти жовто-блакитній дружині зможе її капітан Артур Дроздов.

Валентин Мельничук:

- Хочу подякувати хлопцям за гру, що вони сьогодні показали. Вони продемонстрували характер з перших та до останніх секунд.

Ми розпочали маленьким складом, щоб не припуститися помилок, як у Києві, коли Ронні Туріаф розігрався у першій половині під час якої був самим результативним у своїй команді.

Після двох поразок було трохи неспокійно напередодні вирішальної гри з Бельгією, однак цей матч надав нам впевненості, показав, що ми маємо вміння, маємо бажання. Для того стану, в якому ми знаходимось та для того складу, що ми маємо ми показали прекрасну гру, яку можна було ще й вигравати.

Ми постійно намагаємося переконати гравців в тому, що вони насправді вміють грати. Сьогодні нарешті захисники стали робити те, що завжди мають робити - проходити під кошик, коли не вдається виконати комбінацію. В цьому плані дуже непогано зіграли Кольченко та Буцький.

На жаль, нашою проблемою залишається відсутність стабільності. Але ще більшою проблемою є кількість браку. Ну як можна вигравати, коли за втратами рахунок 6:20?

Сьогодні перший раз доволі непогано як у захисті так і у нападі зіграв Гладир. Особливо у нападі, де він вже нагадував того Гладиря, яким має бути. Становлення молодого гравця у чоловічій команді - це дуже нелегкий процес. Довіру партнерів ще треба завоювати такими поєдинками, як цей. Хочеться, щоб його такі ж вдалі виступи у складі збірної країни лише продовжувалися. В нього є і характер і майстерність, щоб зайняти собі місце у складі цієї команди не на один рік.

Не сумніваюся в тому, що палац спорту у Южному буде заповнений. Сподіваюся, що нас гідно підтримають у вирішальному двобої.

Сергій Гладир:

- Відчуваю, що з кожним матчем маю більше довіри як від тренерів, так і від гравців, адже я дуже стараюся, на повну віддаюся грі. Сьогодні вперше так багато кинув. Відчув кидок, тому й продовжував атакувати. Перед грою з Бельгією в мене добрий настрій.

ukrbasket.net

Коментарі ()