Головне

Українкам не вистачило три тисячних очка, щоб напряму потрапити на Євробаскет-2009

14.09.2008 17:11 240 0

Трьох тисячних очка не вистачило жіночій збірній України для виходу у фінальну частину Чемпіонату Європи 2009, що проходитиме у Латвії. За підсумками групового раунду наша команда посіла 3-тє місце з 13-ма очками – такий самий результат показала і збірна Угорщини. І хоч різниця забитих та пропущених очок у нас була кращою, коефіцієнт (забиті поділені на пропущені) угорок виявися вищим: 1.1035 проти 1.1005 у України.
 
Таким чином наша команда виборола право участі у додатковому кваліфікаційному раунді, що проходитиме з 4 по 19 січня 2009 року. Дві останні путівки на євро форум розіграють шість команд: Україна, Італія, Бельгія, Болгарія, Хорватія, Німеччина.
 
Жеребкування груп фінальної частини Чемпіонату Європи, додаткового кваліфікаційного раунду та раунду боротьби за виживання відбудеться 15 жовтня у Ризі.
 
Головний тренер збірної України Володимир Брюховецький прокоментував ситуацію нашій прес-службі:
 
- Будемо готуватися до додаткового турніру. Над планом підготовки будемо працювати:на цьому етапі буде важче, адже у гравців є контракти з клубами. Будемо працювати…
 
Звичайно, я засмутився. Переживав, дивився онлайн та був досить здивований тим, як проходила кінцівка гри Угорщини та Хорватії. 12:2 у овертаймі при тому, як проходила гра… Втім, це моя суб’єктивна думка. А об’єктивно – я настроював дівчат боротися за кожне очко, за кожен м’яч. Ось і виявилося, що не вистачило самої малості. На жаль, багато хто вважав, що більш ніж 50-ти очкова перемога над Німеччиною вже все вирішила. А я знав, що все завершиться лише з останньою фінальною сиреною.
 
Ми більш за все боялися, що турчанкам у матчі з Італією нічого не буде треба, а вони взяли та перемогли. А от гра між Угорщиною та Хорватією нас зовсім не лякала. Тому сказати, що ми боїмося когось з наших майбутніх суперників я не можу. Наразі всі навчилися грати, навіть такі не баскетбольні країни як Бельгія та Великобританія.
 
Мої гравці вже поїхали до своїх клубів. Зберемося у другій половині грудня. ФІБА рекомендує зробити перерву у національних чемпіонатах з 20 грудня, ми і будемо використовувати цю паузу для підготовки до додаткового турніру.

ukrbasket.net

Коментарі ()