Головне

Євробаскет-2009. Українки перемогли Ізраїль у овертаймі

10.09.2008 22:16 224 0

Жіноча збірна України з баскетболу, незважаючи на те, що програвала за дві хвилини до кінця зустрічі, змогла здолати Ізраїль в овертаймі.

Україна - Ізраїль 90:85

Жіноча збірна України здобула життєво важливу перемогу у відбірному турнірі до Чемпіонату Європи 2009 у групі А. Сьогодні наші дівчата здолали збірну Ізраїлю 90:85 та вийшли на перше місце у групі. Тепер доля збірної залежить від поєдинків останнього раунду, в якому Литва відвідає Німеччину, а Ізраїль буде приймати вдома Великобританію.

Гра у спорткомплексі “Меридіан” перетворилась на справжній баскетбольний триллер. Гості впевнено розпочали двобій, і вдало користуючись триочковою артилерією, повели перед 19:18 після десяти хвилин гри.

Наші суперниці вдало утримували перевагу на протязі другої та третьої чвертей. Українки однак зберігли інтригу та врешті-решт вирвались вперед у четвертій чверті, завдяки 5 очкам поспіль від Інни Єгорової. Збірна Ізраїлю швидко повернула собі перевагу, і Лірон Коен збільшила її до 8 пунктів. Але несамовита підтримка трибун додала наснаги українкам, які змогли ліквідувати відставання. Ірина Бірюк та Олександра Горбунова у найважливіший момент взяли гру на себе та перевили поєдинок у додатковий час. На той час Ізраїль залишився без свого лідера Шей Дорон, що отримала 5 фолів. Це позначилось на діях гостей у додатковій п’ятихвилинці. Українки захопили перевагу та вирвали таку важливу перемогу.

Олександра Горбунова закінчила гру з 26 очками та 10 підбираннями. Ірина Бірюк додала 15 балів, в той час як Олена Огороднікова та Олена Жержерунова додали до переможного доробку 12 очок кожна. 

Володимир Брюховецький, головний тренер збірної України

"Перед грою ситуація була пан або пропав. Збірна Ізраїлю дуже технічна команда, і в них було бажання закріпити перевагу в групі. Проте дівчата проявили характер і здобули таку важливу перемогу.”

“Дуже допомогли товариські поєдинки, що ми провели у ході підготовки до відбірного турніру. Саме завдяки досвіду, який ми здобули у матчах, зокрема у Польщі та Туреччині, перед відбірними двобоями, збірна виявила характер у найвідповідальнішу мить. Дівчат переповнювало бажання реабілітуватись за попередні поразки, і саме це та неймовірна самовіддача дозволили збірній святкувати перемогу.”

“Хочу подякувати всім вболивальникам, які підтримували збірну на протязі усієї гри. В найважчий момент вони заспівали гімн і це було вражаюче. Особлива подяка федерації баскетболу України, що допомогла підготуватись до відбору та підтримувала нашу збірну у найвідповідальніший період.”

ukrbasket.net

Коментарі ()