Головне

Розкол українського баскетболу: клуби УБЛ відізвали своїх гравців з національної команди

31.07.2008 19:51 423 0

У телефонній бесіді з представником basket.com.ua головний тренер збірної Валентин Мельничук повідомив, що першій команді вже не доводиться розраховувати на допомогу Панченко, Кобзистого, Хижняка, Корнієнка, Вільховецького і Зубрицького.

Цих баскетболістів відізвали клуби Української Баскетбольної Ліги.

На зміну цим баскетболістам очікується поява Гуменюка, Івшина, Пустозвонова і Кравця. 

Нагадаємо, таке рішення клуб УБЛ прийняли після вімови Президії ФБУ затвердити обов'язкову присутність на майданчику одного українського гравця.

На попередньому засіданні президії Федерації баскетболу України 11 липня відбулося обговорення ініціативи шести клубів Суперліги зі створення Прем'єр-ліги. Після тривалої дискусії, було прийняте рішення про продовження проведення чемпіонатів України з баскетболу під егідою ФБУ  та продовження розробки проекту професійної ліги.

У червні керівники шести клубів української баскетбольної суперліги - "Будівельника", "Дніпра", "Кривбасбаскета", "Політехніки", "Черкаських мавп" та "Одеси" заявили про намір створити українську баскетбольну прем'єр-лігу.

На початку липня була зареєстрована корпорація "Українська баскетбольна Ліга", якою вже підписаний рекламний пакет з компанією "Біола" на сезон 2008-2009 на суму 5 млн. доларів.

У середині липня заявку до УБЛ подав і запорізький "Ферро-ЗНТУ".

Коментарі ()