Головне

Демарш клубів Української баскетбольної ліги - команди відкликають своїх гравців зі збірних

30.07.2008 09:19 574 0

Конфлікт довкола створення Української баскетбольної ліги переріс у справжній скандал - керівники кількох професійних клубів Суперліги, які увійшли до числа учасників УБЛ, відкликають гравців зі збірних.

Як стало відомо basket.com.ua від одного з ініціаторів створення Української баскетбольної Ліги, президента "Дніпра" Валерія Кондратьєва, клуби-учасники УБЛ почали відкликати своїх гравців з розташувань українських збірних різного віку.  

"Якщо ФБУ, яка зобов'язана відстоювати національні інтереси відмовляється від формули "4+1" (на майданчику має бути один українець - ред.) і навіть не збирається страхувати наших виконавців, які вбивають своє здоров'я у збірних, то чому ми, представники клубів, повинні піклуватися про те, як виглядатиме наша федерація в особі збірних на міжнародній арені?" - підкреслив Кондратьєв.

Вчора, відбулося чергове засідання Президії федерації баскетболу України, на якому за основу проведення Чемпіонату сезону 2008/2009 було прийнято допрацьований варіант Регламенту.

Серед рішень Президії ФБУ варто відмітити такі:

- не було прийнято пропозицію ввести обов'язкову присутність українського гравця на майданчику за формулою 4+1;

- ліміт на легіонерів залишається на рівні дев'яти (9) гравців;

- скасований ліміт на ігровий час дублерів, що задіяні у матчах як дублю, так і основного составу;

- прийняте рішення про те, що фінансова компенсація клубу, гравець якого виступає за національну команду у офіційному матчі, виплачується власнику контракту  з цим гравцем;

- прийняте рішення про створення системи страхування гравців національних збірних;

- прийняте рішення про підвищення кількості контрактів клубу з гравцями до 28.

Також були прийняті регламенти вищої та першої ліг серед жінок та чоловіків, повідомляє ФБУ.

Нагадаємо, на засіданні президії Федерації баскетболу України 11 липня відбулося обговорення ініціативи шести клубів Суперліги зі створення Прем'єр-ліги. Після тривалої дискусії, було прийняте рішення про продовження проведення чемпіонатів України з баскетболу під егідою ФБУ  та продовження розробки проекту професійної ліги.

У червні керівники шести клубів української баскетбольної суперліги - "Будівельника", "Дніпра", "Кривбасбаскета", "Політехніки", "Черкаських мавп" та "Одеси" заявили про намір створити українську баскетбольну прем'єр-лігу.

На початку липня була зареєстрована корпорація "Українська баскетбольна Ліга", якою вже підписаний рекламний пакет з компанією "Біола" на сезон 2008-2009 на суму 5 млн. доларів.

У середині липня заявку до УБЛ подав і запорізький "Ферро-ЗНТУ".

Коментарі ()