Головне

УБЛ знайшла сьомого учасника

16.07.2008 16:04 504 0

У телефонній бесіді з представником basket.com.ua президент запорізького "Ферро-ЗНТУ" Валерій Елькінсон заявив, що його клуб подав заявку-підтвердження на участь в "Українській баскетбольній Лізі".  Спонсором команди виступить Запорізький завод феросплавів, який підтвердив бюджет клубу в 1 мільйон євро. Із слів Елькінсона, до січня 2009 року команда виступатиме в ДС "ЗАЗ" (місткість 1000 глядачів), а після нового року перебереться в ДС "Юність" (3 300).

Займатися комплектацією, а так само керувати командою буде екс-наставник "Дніпра" Кирило Большаков. 

Віце-президент УБЛ Валерій Кондратьєв прокоментував цю заяву, відзначивши, що до Запоріжжя буде відправлена комісія, яка повинна буде упевнитися в наявності контракту з орендою арени, переконатися в серйозності намірів спонсора і наявності молодіжного складу. Так само Кондратьєв підкреслив, що його не може не радувати можливість повернення великого баскетболу в Запоріжжя.

Нагадаємо, у червні керівники шести клубів української баскетбольної суперліги - "Будівельника", "Дніпра", "Кривбасбаскета", "Політехніки", "Черкаських мавп" та "Одеси" заявили про намір створити українську баскетбольну прем'єр-лігу.

На початку липня була зареєстрована корпорація "Українська баскетбольна Ліга", якою вже підписаний рекламний пакет з компанією "Біола" на сезон 2008-2009 на суму 5 млн. доларів.

Пізніше на засіданні президії Федерації баскетболу України було прийняте рішення про продовження проведення чемпіонатів України з баскетболу під егідою ФБУ  та продовження розробки проекту професійної ліги.

Коментарі ()