Головне

Бубка пролобіював свій клуб за рахунок БК "Дніпро"?

02.07.2008 17:16 139 0

Після того, як стали відомими клуби, що отримали Wild Cards для участі у третьому за значенням європейському кубковому турнірі EuroCup Challenge, в українському баскетболі назріває ще один скандал. Перемови з FIBA Europe щодо допуску цих клубів до змагань тривалий час вів президент Федерації баскетболу України Олександр Волков. Він і прокоментував їх результати:
 
"В України були чотири заявки на отримання Wild Card для участі у Єврокап Челендж, але "Дніпро", нажаль, подав свою, спізнившись на чотири дні, тому ФІБА Європа її відхилила і розглядала лише три. Чесно кажучи, я не сподівався, що вони зроблять Україні такий подарунок, хоч і просив їх піти нам на зустріч. Виявилося, що вони три місця для нас і відвели.
 
Wild Card отримали клуби, що не проходили по квоті. У ФІБА Європи залишалися місця для участі у турнірі, не можу сказати скільки, адже вони цю інформацію не афішували, але точно знаю, що Україна отримала найбільшу їх кількість, що не може не радувати.
 
Це були дуже важкі перемови, що продовжувалися майже місяць. Я знаю, що Сергій Бубка, який є почесним президентом БК "Донецьк", напряму виходив на керівників ФІБА," - цитує Волкова сайт ФБУ.

Нагадаємо, Президент "Дніпра" Валерій Кондратьєв заявив, що ФБУ не повідомила "Дніпро" про терміни подачі заявок і припустив, що "Дніпро" став жертвою помсти за ініціативу створення Прем'єр-ліги.

Коментарі ()