Головне

Ігор Манойленко: В майбутньому сезоні не маємо наміру знижувати планку

01.07.2008 17:42 559 0
Ігор Манойленко: В майбутньому сезоні не маємо наміру знижувати планку

- Враховуючи, що перед початком чемпіонату перед нами керівництвом було поставлено завдання завершити регулярний чемпіонат на п'ятому місці, а в "плей-офф" увійти до четвірки кращих команд, то це завдання, я б сказав, ми недовиконали - розповів начальник команди Ігор Манойленко, - Чемпіонат ми завершили на п'ятому місці, а ось вийти в півфінал "плей-офф" не зуміли. Зате в якійсь мірі компенсували це бронзовими медалями Кубка України. Відразу скажу, що і в майбутньому сезоні не маємо наміру знижувати планку, надто, що цього року клубу виповнюється десять років. Тому докладатимемо всіх сил для успішного виступу і у чемпіонаті, і в кубку, і в Кубку Європи, на участь в якому подана заявка.

Вже сплачений вступний внесок і 8 липня в Мюнхені відбудеться жеребкування, після якого можна буде взнати своїх суперників по груповому турніру. 

- Передусім цікавлять зміни у складі, адже вони цього разу значні. 

- Як ви знаєте, пішли з команди брати Кривичи, які тепер гратимуть за БК "Донецьк". Кілька днів тому туди ж перейшов і Олег Коженець. Більше не виступатиме за "Сумихимпром" і Олександром Загрибельний, що повернувся на батьківщину до Кременчука, у клуб вищої ліги, який ставить перед собою серйозні завдання. Покинули наш клуб Андріус Лепінайтіс, Віліус Габшис і Микола Єремін. Поки не визначилися ми з Браніславом Томічем, Юрієм Зозулею, Андрієм Малишем і Троєм Де Врізом.

- А що із поповненням?     

- Селекційна робота ведеться постійно. До нас приходить величезна кількість пропозицій зі спортивних агентств, від самих гравців, які хочуть у нас грати. Отже вибір є. Підписали литовського захисника Освальдаса Мачерніса, Євгена Підірваного з "Азовмаша" і Вадима Матюкевича з "Дніпра". Першого липня повинен приїхати Рімантас Ендріяйтіс, який як і раніше очолюватиме "Сумихімпром" і привезе з собою ще одного литовця - Ліноса Лекавічюса. Це розігруючий, молодий гравець, йому 24 роки. Він вчився і грав в Америці, а після закінчення навчання приїхав додому і дуже добре провів минулий сезон у себе на батьківщині. Трохи пізніше під'їде нігерієць Абдулахі Кусо, а також американець Брайан Грін, який діє на позиції третього номера.

- Тренер дубля Анатолій Максименко покинув команду. Хто тепер працюватиме з молоддю? 

- Допомагати Рімантасу Ендріяйтісу і одночасно працювати з дублем буде Андрій Шаптала. Окрім нього, ми візьмемо двох молодих тренерів, які щойно закінчили педінститут, і допомагатимуть Шапталі готувати гравців для основного складу. Ми цього року особливу увагу приділимо дублю. Хочемо повернути в команду всіх, хто грає в інших містах, але родом з Сум. Почнемо дуже серйозно займатися і дитячим баскетболом.

- Як команда готуватиметься до чемпіонату? 

- Першого липня збираємося в Сумах, дивитимемося нових гравців, будемо потихеньку втягуватися в роботу, і 9 липня виїжджаємо в місто Седове, це під Маріуполем. Там є хороша база, нам будуть створені всі умови для підготовки. Цей збір матиме загальнофізичну спрямованість - кроси, зміцнення м'язів тощо. Потім команда повертається до Сум і з п'ятого серпня починається збір на Олдиші. Тут вже буде робота з м'ячем, напрацювання ігрових зв'язків і на початку вересня запланований завершальний збір в Литві. Туди їдемо вже грати спаринги, як і торік. Там відстані невеликі, майже в кожному місті є пристойна команда, плюс туди ще під'їжджають клуби з Польщі, Німеччини, Чехії, Росії. 

- А як справи з реконструкцією "Олімпу"?

- На початок чемпіонату збираємося зробити тут великі зміни - впорядкувати центр ззовні, територію, зробити цивілізовану автостоянку, зручні доріжки для вболівальників. Що ж до самого центру, то зробимо у фойє буфет, каси попереднього продажу квитків, впорядкуємо роздягальні, відновимо туалети. У самому ігровому залі відремонтуємо  покриття, встановимо нові табло, і, найголовніше, збільшимо кількість місць. Ми плануємо зробити балкони і дві невеликі трибуни за щитами. Це дозволить нам збільшити число глядачів на 340-350 чоловік. Що ж до цін на квитки, то вони зростуть, але трохи. Проте глядачам буде набагато зручніше.

Анатолій Поляченко, СЭ в Украине

Коментарі ()