Головне

Артур Дроздов: "Намагалися не форсувати подій"

19.05.2008 15:47 388 0

Одним із двох головних героїв першого двобою фінальної серії плей-офф Суперліги став капітан "вовків" Артур Дроздов, який не тільки виконав колосальний обсяг чорнової роботи, але й забив 26 очок з відсотком реалізації кидків з гри - 64. Після матчу українець відповів на запитання кореспондента "СЕ".

- Чи може результат першої зустрічі серії суттєво вплинути на підсумковий результат?
- Звичайно. Перший матч завжди дуже важливий, тим більше для команди, яка починає серію на своєму майданчику. Тут на колектив лягає додатковий тягар відповідальності за результат й осічка може позначитися на подальшому перебігу боротьби. Ми серйозно налаштовувалися на цей двобій, непогано відпрацювали в захисті, а також багато що виходило в нападі. Нам необхідно було закрити гравців суперника і ми з цим, як мені здається, впоралися. До того ж вдалося нейтралізувати сильні сторони "Азовмаша", такі як швидкі прориви, атаки з дистанції, домінування в трисекундній зоні... Щось нам вдавалося краще, щось гірше, але в цілому матч вдався і головне - нам вдалося перемогти.

- В останніх поєдинках проти "Азовмаша" у киян не складалося з зонним захистом суперника. Цього разу все вийшло з точністю до навпаки...
- Ми багато працювали і над персональним, і над зонним захистом. У нас достатньо впевненості у своїх силах і немає ніякого комплексу щодо таких захисних побудов. Знаємо, що можемо з ними справлятися й поки що це вдається. Звичайно, цього разу "Київ" влучав з гарним відсотком реалізації, а вже в наступній грі все може скластися інакше, проте необхідно налаштовуватися на боротьбу, як би не складалася зустріч. Необхідно бути готовим до будь-якого повороту подій.


- Тебе не бентежить той факт, що в атаці так багато очок випало на твою долю і долю Джетера, тоді як інші партнери навіть до десятки не дотягнули?
- Я на цьому не зациклююсь, адже йдеться про баскетбол, а це командний вид спорту. Сьогодні пішло в одного, а завтра може піти в іншого... Тут важливе налаштування всього колективу. Кожен повинен викладатися на 100% і йти до наміченої мети.

- Цього разу ти виступив у не дуже характерній для тебе ролі. Усі вже звикли бачити Дроздова, який проходить під кільце і забиває згори, а тут ти пішов на периметр і більше атакував з дистанції. Такий був задум з самого початку чи можна говорити про імпровізацію?
- Спеціальної установки не було. Діяв інтуїтивно, по ситуації. Були епізоди коли суперник дозволяв кидати... Забив, відчув упевненість, але при цьому не форсував подій, а чекав чергового шансу.

"Спорт-Експрес" в Україні

Коментарі ()