Головне

Брайант визнаний найкориснішим гравцем чемпіонату НБА

07.05.2008 11:48 169 0
Фото AP.

Кобі Брайант вперше за свою кар'єру отримав титул найкориснішого гравця (MVP) за підсумками сезону в НБА.

"Все це немов у Голлівуді, неначе сценарій фільму. Найкращим його фіналом був би для нас ще й виграш чемпіонату", - заявив Брайант на прес-конференції на якій крім представників клубу були присутні дружина і дві доньки 29-річного баскетболіста. "Це нагорода, яку я не зміг би виграти сам. Я дуже вдячний своїм партнерам. Це моя команда, мої брати".

Брайант чекав цього титулу 12 сезонів - найдовше за всю історію вручення премії (так само 12 років до отримання свого першого титулу MVP грав у НБА лише Карл Мелоун з "Юти"). У попередні 11 років у журналістських голосуваннях Кобі не вдавалося піднятись вище третього місця (у сезонах 2002/03 і 2006/07) не зважаючи навіть на те, що він визнавався кращим снайпером чемпіонату і мав у середньому 30 очок за гру.

Цього року 82 представники ЗМІ поставили Брайанта на перше місце в голосуванні, а усього баскетболіст отримав 1105 очок. Він випередив Кріса Пола з "Нью-Орлеана" (28 перших місць і 889 очок), Кевіна Гарнетт з "Бостона" (15 і 670 відповідно), Леброна Джеймса з "Клівленда" (1 і 438).

Середні показники лідера "Лейкерс" цього сезону склали 28,3 очки, 6,3 підбирання, 5,4 результативні передачі і 1,8 перехвати у середньому за гру. Він виходив на майданчик у всіх 82 іграх регулярного чемпіонату, не зважаючи навіть на травму руки, яку баскетболіст отримав у лютому. Брайант вирішив відкласти хірургічне втручання до закінчення Олімпійських Ігор у Пекіні.

За підсумками регулярного чемпіонату "Лейкерс" були найкращими у Західній конференції, а на стадії плей-офф легко здолали "Денвер".

Брайант також заявив, що це його найкращий сезон. Він дуже задоволений на відміну від весни минулого року. Після закінчення минулого сезону, коли "Лейкерс" насилу пробилися до плей-офф і програли в першому раунді "Фіниксу", Брайант зажадав обміну в іншу команду, але головний тренер Філ Джексон переконав його залишитися в клубі.

ESPN, Lenta.Ru

Коментарі ()