Головне

Головний тренер "Хіміка" Дмитро Базелевський: "1:1 - Не найгірший результат після двох зустрічей"

05.05.2008 16:01 137 0
Дмитро Базелевський за підсумками двох перших ігор півфінальної серії поділився своїми враженнями і дав оцінку іграм, що пройшли в Маріуполі.

- Ігри з чемпіоном країни в принципі повинні проходити складно і в боротьбі. Не стали винятком і нинішні наші поєдинки з "Азовмашем". Поступаючись десь у досвіді, десь в умінні - ми змогли нав'язати боротьбу на кожній ділянці поля, зачепитися за результат і, як наслідок, мали всі шанси виграти обидва поєдинки. Це спорт - десь трохи більше пощастило нам, десь їм ["Азовмашу"] - як результат рахунок у серії 1:1. Треба сказати - це не найгірший для нас результат, враховуючи виїзний статус ігор.

- За рахунок чого ви змогли здолати суперника в першій грі, і чого не вистачило в кінцівці другої гри?
- Дійсно, обидва матчі проходили за одним сценарієм - суперник йшов вперед ми наздоганяли і намагалися переломити хід поєдинку. У першому матчі в кінцівці - завдяки чіпкому захисту ми змогли зробити декілька ключових перехоплень і довести матч до перемоги. Щодо другої зустрічі, то в ній вже не знайшлося людини, яка змогла б "вирвати" для нас кінцівку. На жаль, дуже рано сів за 5 фолів Келлі - ключова фігура в організації тиску по всьому полю. Інші гравці теж отримали дуже багато непотрібних фолів. Порядки нашої команди були зруйновані, і цілісної гри в кінцівці не вийшло. Дуже радує, що лідерські якості проявив Кольченко, він практично зрівняв рахунок своїми активними діями. Ключовими, напевно, стали дві пробіжки, які ми отримали при рівній грі. Для такої важливої гри в рамках плей-офф це вагома перевага, якою скористався суперник.

- Що ви можете сказати про гру Завадського в другому матчі, чи не стала вона для вас одкровенням?
- Для свого віку і досвіду Стас дійсно зіграв дуже добре. Потрібно, звичайно, відзначити і той авторитет Мещерякова і Арчібальда, яким вони тиснули всю гру на молодого нашого виконавця. Упевнений, якби Завадському протистояли гравці не з таким великим ім'ям, він би не заробив стільки персональних зауважень. Все-таки це плей-офф і тут потрібно визначитися чи то в грі допускається жорстка боротьба, чи то ні. Мені здається, велика проблема нашого чемпіонату, - що самі гравці часто не розуміють який поріг жорсткості задається в даному матчі.

- Чи зможе в наступних іграх взяти участь один з кращих і корисніших гравців Суперліги - Горан Чакіч?
-
Я дуже сподіваюся на це! На даний момент, чого вже гріха таїти, ми поступаємося під кільцем суперникові, з поверненням до гри Горана можна буде розраховувати на перелом в цьому компоненті.

Прес-служба БК "Хімік"

Коментарі ()