Головне

Який вид спорту Марадона назвав найкращим після футболу

09.04.2021 11:09 3610 0
Який вид спорту Марадона назвав найкращим після футболу

У 2021 році Україна вперше в історії проведе Чемпіонат Європи з бадмінтону. Турнір відбудеться у Києві з 27 квітня до 2 травня у Палаці спорту.

Ці змагання стануть вирішальними у цьому виді спорту для відбору на цьогорічні літні Олімпійські ігри у Токіо.

Мало хто знає, але бадмінтон вважається однією із найдавніших ігор у світі. Існує безліч версій щодо його походження. За однією з них, сучасний бадмінтон розвинувся із давньої гри з воланом, що з’явилася понад 3 тис. років тому.

У цю гру грали у Стародавній Греції, Китаї, Японії та Індії. В одному з манускриптів йдеться про те, що у Китаї за часів правління династії Чу у 1122 році грали у м’яч з пір’ям. Гра мала назву ді-дзяу-ци. А в Японії була популярною гра ойбане. Її метою було перекидання дерев’яними ракетками волану,  зробленого з кількох пір’їн та кісточки висушеної вишні.

Факти ICTV підготували кілька цікавих фактів про бадмінтон, які ви, найімовірніше, не знали.

Сучасний спортивний бадмінтон бере свій початок від індійської гри пуне.

Перша офіційна гра у бадмінтон була зіграна у 1872 році за 100 км від Лондона – у містечку Бадмінтон у родинному маєтку герцога Бофорта під назвою Бадмінтон Хаус. Герцог привіз ракетки та волани з пір’їнами до Англії з Індії.

Перші правила гри були створені англійцями 1887 року й здебільшого їхній концепт зберігся донині. А вже через дев’ять років в Англії відбувся перший офіційний турнір з бадмінтону.

Актуально: найкраща бадмінтоністка України назвала свій найбільший гонорар

Бадмінтон також став одним із перших видів спорту у світі, де жінки та чоловіки почали виступати у змішаній дисципліні –  мікст.

Олімпійським видом спорту бадмінтон став у 1992 році у Барселоні. Під час Олімпійських ігор телевізійні трансляції з бадмінтону входять до ТОП-10 найпопулярніших за кількістю переглядів у світі.

Із 34-х золотих олімпійських нагород у бадмінтоні 32 медалі здобули спортсмени з Азії, а саме з Китаю, Індонезії, Південної Кореї та Японії. Своїх олімпійських чемпіонів з бадмінтону мають також Данія та Іспанія. А ще цікаво, що атлети з Китаю, Індонезії та Південної Кореї загалом вибороли 85% від усіх перемог на міжнародних змаганнях з бадмінтону.

Бадмінтон – найбільш динамічний вид спорту з ракетками. Під час гри волан розвиває швидкість до 400 км/год, тоді як тенісний м’яч до 251 км/год, а футбольний – до 198 км/год. 

Ракетки для бадмінтону важать 70-95 грамів, не враховуючи ваги струн та ручки;

Пульс бадмінтоністів екстракласу під час гри може сягати 200 ударів за хвилину.

Найкоротший матч з бадмінтону зафіксовано у 1996 році на змаганнях за Кубок Uber у Гонконгу. Він тривав усього шість хвилин, а ось найдовший – 124 хвилини. 

У бадмінтон грає кожний 50-й житель нашої планети, тобто понад 220 млн осіб. Турніри у країнах Південно-Східної Азії збирають по 15 тис. глядачів, а ось у Данії ця гра є популярнішою за футбол. Свого часу легенда світового футболу, аргентинець Дієго Марадона назвав бадмінтон найкращим та найкориснішим для тренувань видом спорту після футболу.

Бадмінтон допомагає підтримувати чудову фізичну форму. Оскільки за одну гру професійний бадмінтоніст пробігає в середньому десять кілометрів та підстрибує на висоту до одного метра, то цей вид спорту точно не поступається тренуванням у спортзалі.

Користь від занять бадмінтоном:

дає навантаження на всі групи м’язів;

покращує зір, адже під час гри треба слідкувати за наближенням та віддаленням волана;

стимулює мозкову активність;

допомагає позбутися зайвої ваги;

покращує витривалість і координацію;

покращує реакцію, недарма він входить до програми підготовки космонавтів NASA;

знижує ризик захворювань дихальної та серцево-судинної систем;

допомагає боротися зі стресом.

Коментарі ()