Головне

Кубіца та Росберг повернулися за кермо болідів Формули 1

03.07.2017 12:02 361 0

У понедідлок, 2-го липня, у Гудвуді завершується традиційний Фестиваль швидкості, який розпочався ще у четвер, і в останній день цієї події на трасі серед інших зірок автоспорту з’явилися колишні пілоти Ф1 Роберт Кубіца та Ніко Росберг.

Польський пілот за кермом Lotus-Renault E20, а німецький – на боліді Mercedes W05 проїхалися по трасі довжиною 1,8 км, щоб порадувати усіх шанувальників, що зібралися подивитися на цей заїзд.

Для Кубіци це вже друга з часів його аварії на ралі Андори у 2011 році поява за кермом машини королівської категорії.

Перша відбулася на початку червня у Валенсії, де проходили приватні тести Renault.

Команда підготувала кермо, адаптоване для того, щоб перемикати передачі вниз та вгору однією рукою.

"Це чудова та велика подія. Я тут вперше. Сподіваюся, що все пройде добре і я розважуся. Атмосфера неймовірна. Я хочу насолодитися гарним днем. Так здорово бути настільки близько до фанів. Зазвичай у Формулі 1 атмосфера дуже напружена, але тут все більш спокійно", - зазначив Кубіца.

Майбутнє Роберта стало постійною темою для обговорень саме після тестів із Renault, де поляк продемонстрував цілком пристойні результати як для пілота, що шість років не пілотував подібні машини.

Кубіца заявив, що здатний пілотувати так само, як і у 2010 році.

"Я не знаю, що буде далі, але я продовжу працювати, щоб отримати результат. Я ніколи не казав, що повернуся, і ніколи не казав, що не робитиму цього. Що станеться у майбутньому? Я не знаю", - пояснив пілот журналісту польського видання Sokolim Okiem.

Тим часом Росберг повернувся за кермо Mercedes W05.

"Це було весело. Для мене цей рік зовсім інший, я давно не пілотував машину Формули 1. Це була особлива нагода і було весело витиснути з машини максимум", - сказав чемпіон Ф1 2016 року, слова якого наводить Motorsport.

Як відомо, в кінці 2016-го року Росберг оголосив про завершення кар'єри.

Коментарі ()