Головне

Команди Формули-1 обговорять спрощення правил, щоб не втратити прихильників

26.07.2016 08:51 451 0

Учасники "Великих Призів" намір розглянути питання спрощення чинного регламенту через побоювання, що надмірна заплутаність нинішніх правил відлякає вболівальників від чемпіонату.

Проблема надмірно складних для розуміння правил була озвучена під час зустрічі Стратегічної групи Ф-1 у Женеві за мотивами відразу декількох випадків плутанини з правилами, з якими чемпіонат світу зіткнувся в останні кілька тижнів.

Так, у Сільверстоуні вболівальникам довелося прочекати кілька годин, чекаючи рішення суддів по епізоду з радіообміном між командою Mercedes і Ніко Росбергом.

Гонці ж на Хунгарорингу передували проблеми з тлумаченням правила жовтих прапорів і застосування правила 107% у кваліфікації, інформує Motorsport.com.

Команда Mercedes уже зробила офіційну заяву, у якій висловила своє бажання прояснити питання обмеження на радіопереговори, інші команди також припустили, що у регламент необхідно внести зміни.

"Я вважаю, що нам необхідні правила, що відповідають здоровому глузду", - заявив керівник Red Bull Racing Крістіан Хорнер.

"Взяти хоча б цю ситуацію з радіо-переговорами між командою та Баттоном. Я не чув, що було сказано чи повідомлено в ефірі, але ж у нас повно найрізноманітніших правил. Усе це надто ускладнює чемпіонат для вболівальників", - додав він.

"На мій погляд, нам необхідно позбутися від невизначеностей у правилах, - додав бос Ferrari Мауріціо Аррівабене. - Невизначеність заважає зрозуміти, куди рухатися далі; ти починаєш кидатися з одного боку в бік".

 
Коментарі ()