Головне

Лікарі заборонили Алонсо брати участь у Гран Прі Бахрейну

31.03.2016 14:52 987 0

Медики не допустили дворазового чемпіона світу до участі у гоночному вік-енді другого етапу чемпіонату світу 2016 року.

Фернандо Алонсо став учасником великої аварії на Гран Прі Австралії. Після зіткнення з машиною пілота Haas Естебана Гутьєрреса McLaren іспанця злетів у повітря та кілька разів перекинувся, долетівши до огорожі траси.

Автомобіль дворазового чемпіона світу отримав серйозні пошкодження, але гонщик зміг самостійно вибратися з кокпіта. Жодних травм у Фернандо виявлено не було.

Однак після медичної перевірки напередодні Гран Прі Бахрейну лікарі заборонили Алонсо брати участь у змаганнях у ці вихідні, інформує motorsport.com.

"Після обстеження, проведеного у медичному центрі міжнародного автодрому Бахрейну, прийнято рішення, що гонщик McLaren Honda Фернандо Алонсо не повинен брати участь у Гран Прі Бахрейну у цей вік-енд.

Провівши порівняльний аналіз результатів двох сканувань грудної клітини, фахівці прийшли до висновку, що з міркувань безпеки підстав для допуску іспанця до гонки недостатньо.

Також запропоновано провести повторні перевірки перед Гран Прі Китаю, перш ніж прийняти рішення про допуск його до наступної гонки", - йдеться у заяві FIA.

Місце Алонсо у McLaren займе резервний гонщик команди Стоффель Вандорн, який терміново викликаний з Японії, де він брав участь у тестах місцевої Суперформули. У Бахрейні бельгієць проведе свій дебютний Гран Прі.

У минулому році Алонсо змушений був пропустити стартову гонку сезону через наслідки аварії на передсезонних тестах.

Фернандо Алонсо. Світлина motorsport.com
Коментарі ()