Головне

Ferrari погрожує залишити Формулу-1

16.12.2015 18:20 519 0

Президент Ferrari Серджіо Маркіонне пригрозив відходом Скудерії з Формули-1 на знак протесту проти нових правил, що припускають впровадження дешевих двигунів.

Про це він заявив у коментарі Motorsport.

"Це буде великою ганьбою (відхід Ferrari з Формули-1), але нас ніхто не поставить на коліна і не буде нам вказувати", - заявив він.

"Проблема полягає у тому, що, намагаючись створити силову установку, яка була б більш доступною для менших команд, ми робимо це на шкоду організаціям, готовим розвивати мотори. А в цьому і є причина нашої участі в гонках", - пояснив Маркіонне.

За його словами, якщо зміни вступять у силу, то Ferrari відмовиться від виступіх у перегонах Формули-1.

"Ми виходимо на трасу, щоб довести собі і всім іншим наші здібності у розвитку двигуна. І якщо дана перевага буде підірвана, то Ferrari більше не буде вистуати у королівських перегонах", - додав він.

"Я дуже добре розумію проблеми, з якими стикаються маленькі команди, але їх вирішенням має займатися ФОМ, а не Ferrari", - наводить слова Маркіонне Спорт-Экспресс.

Раніше Всесвітня рада з автоспорту наділила промоутера Ф-1 Берні Екклстоуна і президента ФІА Жана Тодта мандатом на внесення змін до регламенту.

Нагадаємо, також стало відомо, що Ferrari не буде купувати комерційні права на Формулу-1.

Коментарі ()