Головне

Чемпіонат у Формулі-1 може розширитися до 23 етапів?

22.06.2012 00:11 644 0

Весь автогоночний світ з інтересом стежить за тим, як розвиваються події навколо нового Договору Згоди, який організатори та господарі чемпіонату повинні укласти з командами Формули-1 до кінця року.

Як завжди, головні розбіжності пов'язані з фінансовими питаннями, і, як відомо, "Мерседес" займає тут особливу позицію, однак Берні Екклстоун запевняє, що врешті-решт сторони зможуть домовитися.

У четвер британський журналіст Джо Савар у своєму блозі написав ще про одну ідею, яка може стати каменем спотикання на шляху підписання нового договору: у паддоку подейкують про можливе розширення календаря до 23-х етапів.

Враховуючи, що нинішні 20 гонок представляються учасникам чемпіонату гранично можливим числом етапів, слабо віриться, що вони підуть на подальше його збільшення.

Головний аргумент команд полягає у тому, що 20 етапів - це максимум, що може витримала одна гоночна бригада. Тобто розширення чемпіонату теоретично можливо, але воно автоматично спричинить різке збільшення витрат.

Втім, якщо Берні Екклстоун запропонує командам помітне збільшення фінансових виплат, пропорційне зростанню навантаження, то вони, безумовно, задумаються.

У будь-якому випадку, розширення календаря хоча б на один-два етапи дозволить проводити нові гонки при збереженні існуючих Гран Прі, пише f1news.ru.

Коментарі ()