Головне

Аргентина проситься в "Формулу-1"

05.10.2011 18:28 130 0

Серед інших претендентів на участь в чемпіонаті "Формули-1" з'явилася і Аргентина, яка вже раніше приймала у себе Гран Прі цієї гоночної серії.

Аргентинський бізнесмен Еді Фрідман запропонував свій проект автодрому, який буде приймати не тільки гонки серії "Формула-1", а й інші автоспортивні змагання.

Автодром Velociudad матиме полотно завдовжки в 5,3 км, профіль якого буде швидкісним - середня швидкість на колі 273 км / год, час проходження приблизно 1:30.0.

Глядацькі трибуни будуть здатні вмістити близько 50 000 глядачів, а гостей гоночного вік-енду прямо на території автодрому буде чекати розкішний готель. Крім того, в Velociudad працюватиме гоночна академія та школа гоночних механіків.

В цілому, проект виглядає економічно вигідним, оскільки в Південній Америці на сьогодні проводиться лише одна гонка - Гран Прі Бразилії. Проведення двох гонок на цьому континенті буде вигідно як командам, так і керівництву "Формули-1", пише f1-world.ru.

Востаннє Гран Прі Формули-1 пройшов у цій південноамериканській країні в 1998 році і був скасований через проблеми з фінансуванням.

Коментарі ()