Головне

Феттель фінішував третім попри відмову гальмівного диску

14.05.2010 18:04 347 0
Проблеми з гальмами боліда Себастьяна Феттеля на Гран-прі Іспанії виникли через поломки гальмівного диска переднього лівого колеса.

Про це повідомляє Autosport із посиланням на керівника команди "Ред Булл" Крістіана Хорнера.

"Проблема виявилася вельми дивною - гальма ліворуч перестали працювати повністю, а диск розколовся рівно посередині, вниз від середини шліца", - сказав він.

Таким чином, у Феттеля були робочими тільки три гальма, так що Себастьян змістив баланс на задні гальма і, щоб зупиняти автомобіль, використав, головним чином, аеродинаміку.

З опціональними покришками наприкінці гонки на відносно легко заправленій машині, але з трьома працюючими гальмами, на одному з секторів траси Феттель встановив найкращий час.

"За іронією, напередодні ввечері ми з конструктором Едріаном Ньюї жартували про його першу машину, яка називалася "Остін Алегро", і в якої було лише три гальмівних диска. На жаль, у гонці у Себастьяна виникла майже така ж проблема. Але він впорався, так що здорово, що йому вдалося фінішувати третім. Він набрав цінні очки і класно відпрацював в тому епізоді", - додав Хорнер.

Коментарі ()