Головне

Tsunami RT гоночний сезон 2010 року розпочнуть в ОАЕ

11.01.2010 19:33 274 0
Tsunami RT гоночний сезон 2010 року розпочнуть в ОАЕ

Гоночний сезон 2010 року для української команди Tsunami RT стартує в Об'єднаних Арабських Еміратах, де 13-16 січня відбудеться одна з наймолодших марафонських гонок світу - "24 години Дубая", яка у 2010 році отримала назву Dunlop 24H Dubai, йдеться в офіційному прес-релізі команди.

Для Tsunami RT це буде вже другий виступ в ОАЕ. У 2009 році команда дебютувала на BMW 120d класу D1 (легкові автомобілі з дизельними двигунами об'ємом до 2000 куб. см).

Прем'єра склалася достатньо успішно - перемога у кваліфікації у своєму класі, потім лідерство у гонці у своїй категорії D1 впродовж 14 годин.

Проте зіткнення на трасі з одним з суперників не дозволило екіпажу Tsunami RT (Алєксєй Басов, Олександр Гайдай, Алєксандр Желудов, Ігор Сторчак, Міхаіл Ухов) подолати всю дистанцію гонки і у підсумку вони посіли четверте місце у класі.

Цього року українській команді належить стартувати у вищому дивізіоні А6 (спортивні автомобілі з робочим об'ємом двигуна від 3500 до 4000 куб. см) на Porsche 997 GT3 Cup, уже добре знайомому за виступами у серії VLN (марафонські гонки на трасі "Нюрбургринг-Нордшляйфе").

Як і у Німеччині, підготовкою й обслуговуванням Porsche 997 GT3 Cup на "24 годинах Дубая" займеться німецька команда Steam Racing.

Спочатку планувалося, що у Дубаю Tsunami RT виступить у тому ж складі, що і на фінальних етапах серії VLN 2009 року - українці Олександр Гайдай і Андрій Круглик, росіянин Алєксєй Басов і німець Міхаель Шратц. Проте за декілька днів до старту марафонської гонки склад української команди може змінитися. Серйозну травму ноги отримав Басов, чий виступ у Дубаю знаходиться під питанням.

Наразі команда розглядає декілька варіантів заміни для Басова. Остаточне рішення буде ухвалено вже після прибуття у Дубай.

Довідка. Траса Dubai Autodrome, на якій відбудеться гонка, має протяжність 5,39 км і налічує 16 поворотів.

"24 години Дубая" як і "24 години Нюрбургринга" вважаються гонками з найліберальнішим технічним регламентом, який дозволяє виступати у змаганнях на будь-якій гоночній техніці, - від традиційних легкових автомобілів до категорії GT й експериментальних прототипів.

Коментарі ()