Головне

Tsunami RT виступить і в чемпіонаті VLN, і на кільцевій гонці в Одесі

28.08.2009 16:24 176 0

Протягом трьох днів, 28-30 серпня, одеська команда Tsunami RT в п'ятницю-суботу виступить у Німеччині на черговому етапі міжнародної серії VLN (перегони на витривалість на Північній петлі Нюрбургринга), а у неділю - на кільцевих змаганнях у Одесі.

У Німеччині команда виставить відразу два автомобіля. Крім звичного вже BMW M3 екіпаж Tsunami RT стартує також на автомобілі Porsche 997 GT3 Cup.

Цей Porsche орендований у німецької команди Steam Racing, яка підготувала гоночну техніку по одному з вищих класів серії VLN - класу SP9 (автомобілі категорії Gt3, що отримали офіційну омологацію FIA). Плани на найближчу гонку передбачають почерговий виступ всіх трьох офіційних пілотів Tsunami RT на обох автомобілях. Склад екіпажу Porsche буде розширений - до російсько-українського тріо (Олексій Басов, Олександр Гайдай і Андрій Круглик) приєднається німець Міхаель Шратц, багатолітній шеф і пілот команди Steam Racing.

"Рішення виступати на Porsche продиктовано декількома чинниками, найбільш важливий з яких - наша свобода в турнірному плані. Через припущені на початку сезону помилки і низку технічних проблем ми фактично втратили шанси на боротьбу за щось серйозне. Саме тому кінцівку чемпіонату ми можемо провести не оглядаючись на наші турнірні позиції, а просто спокійно пробувати нову техніку і готуватися до наступного сезону" - повідомила Ірина Коломейцева, глава Tsunami RT.

У Одесі 29-30 серпня на трасі, прокладеній вулицями міста, пройде етап Кубка України з шосейно-кільцевих автоперегонів - гонка претендує на включення до календаря Чемпіонату України в наступному році. Успішна реалізація цього проекту дозволить внести різноманітність до національного кільцевого чемпіонату, який останніми роками проходив виключно на київському автодромі "Чайка".

"Вулична гонка в Одесі - подія, безумовно, дуже нестандартна, оригінальна і яскрава - розповідає пілот Tsunami RT Олександр Гайдай - тому ми неодмінно хочемо взяти у ній участь. В суботу ми проїдемо гонку на Нюрбургринзі, о дев'ятій вечора сядемо на літак, прилетимо до Києва і на машинах відбудемо до Одеси. Поспимо чотири-п'ять годин і стартуємо в одеському кільці. Не найпростіший графік, але, мені здається, воно того варте".

Прес-служба Tsunami RT

Коментарі ()