Головне

В наступному сезоні може бути два чемпіонати Формули-1

19.06.2009 08:33 415 0
Асоціація команд "Формули-1" (ФОТА) оголосила про організацію альтернативного чемпіонату. Після чотиригодинного зустрічі на базі "Рено" в Енстоуне вісім членів ФОТА - "Феррарі", "Макларен", "Рено", "БМВ-Заубер", "Тойота", "Браун", "Ред Булл" і "Торо Россо", - повідомили, що розчаровані бажанням ФІА розколоти їх організацію, і що у них не залишилося іншого вибору, окрім організації нової гоночної серії.

"Команди не можуть йти на компроміс, коли мова йде про фундаментальні цінності спорту, і тому відмовилися змінити початкові умовні заявки на сезон-2010. У ФОТА немає іншої альтернативи, окрім організації нового чемпіонату, який втілить у собі цінності його учасників і партнерів", - йдеться у заяві.  

За інформацією ФОТА, нова гоночна серія буде мати прозоре управління, один звід правил, підтримувати нових учасників чемпіонату, вислуховувати побажання шанувальників, зокрема зниження цін на квитки, і прислухатися до думки партнерів.

Найкращі гонщики, зірки, бренди, спонсори і компанії, що історично пов'язані з найвищим рівнем автоспорту, будуть брати участь у новій гоночної серії.

"ФІА та комерційний власник прав провели кампанію з розколу ФОТА. Побажання більшості команд були проігноровані. Крім того, власник комерційних прав відмовився виплатити багатьом конюшня десятки мільйонів доларів за 2006 рік. Незважаючи на це, ФОТА щиро сподівалася на компроміс ", - цитує заяву ФОТА sports.ru з посиланням на Autosport.
Коментарі ()